Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ έκλεισε σήμερα, Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, οριακά σε νέα υψηλά έτους λίγο πάνω από τις 930 μονάδες

O ΓΔ έκλεισε σήμερα, Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, οριακά σε νέα υψηλά έτους λίγο πάνω από τις 930 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει σε νέα υψηλά 12μήνου. Όμως, η επιτυχία του ΓΔ έγινε με οριακό τρόπο, κατά δύο μονάδες πάνω από την προηγηθείσα κορυφή, η ημερήσια ποσοστιαία άνοδος ήταν μικρή, +0,37%, ο τζίρος μέτριος, 65 εκατ, μικρότερος του χθεσινού, με μόνον θετικό στοιχείο το ημερήσιο candlestick του ΓΔ που είχε σχήμα «σφυριού» (άνοιγμα ψηλά, ενδοημερήσιο χαμηλό αρκετά χαμηλά, κλείσιμο ψηλά) το οποίο στην θέση που βρίσκεται έχει bullish σημασία.

Αναμένουμε λοιπόν συνέχιση της ανοδικής πορείας του ΓΔ προς τις 950 ή και 1000 μονάδες.

Δεχόμαστε ενδιάμεση διόρθωση του ΓΔ αρκεί να μην σπάσει καθοδικά την στήριξη του κυλιόμενου πυθμένα Ρ των 915 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 17/1/2020

Το πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μικρή άνοδο του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς ήταν σήμερα ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να κλείνουν θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ καμία μετοχή δεν έκλεισε με μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% που δείχνει ότι η συνεδρίαση ήταν πλευρική αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσίασε σήμερα. Η μόνη μετοχή που είχε καλή άνοδο +2,70% με 413 χιλ τεμάχια ήταν η ΜΠΕΛΑ που αντέδρασε ανοδικά μετά από ολιγοήμερη διόρθωση.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου έδωσε η ΒΙΟ, ενώ κοντεύουν να δώσουν τέτοια σήματα και οι, ΜΠΕΛΑ,ΦΡΙΓΟ, ΙΑΤΡ, ΜΙΓ, ΟΛΠ και ΠΕΙΡ. Υπενθυμίζουμε ότι εμείς σε κάθε αγορά που κάνουμε της θέτουμε και stop loss στο χαμηλό τριμήνου ή στο χαμηλό μήνα του ΓΔ.

Η τάση της αγοράς είναι σταθερά ανοδική με αρκετές μετοχές που έκλεισαν σήμερα σε νέα υψηλά τριμήνου όπως οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΒΙΟ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛ, ΑΡΑΙΓ, ΣΕΝΕΡ και ΟΤΟΕΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text