Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα, Τετ, 22/1/2020, τις 950 μονάδες

Ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα, Τετ, 22/1/2020, τις 950 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Καλή είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει ήπια άνοδο (+0,14% , στις 943 μονάδες, στις 4.05 μμ) κρατώντας με επιτυχία τα μεγάλα κέρδη των 80 μονάδων ή περίπου +9% των τελευταίων 25 συνεδριάσεων.

Η ανοδική τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, βάσει των αρχών του Charles Dow, θα συνεχίζεται και θα αυτοενισχύεται όσο δεν θα εμφανίζονται διορθώσεις που να διασπούν καθοδικά συγκεκριμένες «στηρίξεις» του ΓΔ. Στην παρούσα φάση, πρώτη στήριξη είναι ο πυθμένας Ρ των 915 μονάδων και δεύτερη είναι ο μέσος άξονας των 900 μονάδων της τρίμηνης διακύμανσης του ΓΔ.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 915 μονάδες, η κατάκτηση των 950 ή και 1000 μονάδων θα είναι ζήτημα χρόνου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ δύο μετοχές, οι ΑΒΑΞ και ΠΛΑΙΣ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Η πιο εντυπωσιακή μετοχή είναι σήμερα ο ΑΒΑΞ που κερδίζει αυτή τη στιγμή +11,73% με μεγάλο όγκο 550 χιλ τεμαχίων σαν αποτέλεσμα του πρωινού split 10 νέες μετοχές σε 13 παλαιές . Ωστόσο, το καντήλι της ημέρας είναι ένας παράξενος μεγάλος διάττοντας που δείχνει ξεφούσκωμα του πρωινού ενθουσιασμού όταν είχε φτάσει στο +18%. Θα δούμε την συμπεριφορά της μετοχής κατά τις επόμενες μέρες.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η μικρής εμπορευσιμότητας ΕΥΑΠΣ που σημειώνει σήμερα υψηλό 40 ημερών με καλή άνοδο +2,20% και μεγάλους όγκους σχεδόν 50 χιλ τεμαχίων.

Το ΠΛΑΙΣ συνεχίζει την ανάρρωσή του από τα 3,45 ευρώ προ μηνός στα σημερινά 3,80.

Η ΠΡΟΦ, ακόμα καλύτερα, δείχνει να ξεπερνά την πρόσφατη βαθιά διόρθωσή της -25% σημειώνοντας σήμερα νέα υψηλά διμήνου και αρχίζοντας να πλησιάζει το υψηλό 2019.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης - υψηλού τριμήνου ή σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Αρκετές όμως μετοχές τείνουν να δώσουν τα ως άνω σήματα αγορών όπως οι, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΙΓΟ, ΦΡΛΚ, ΟΛΥΜΠ, ΕΤΕ και ΜΙΓ ενώ καμία μετοχή δεν κάμπτεται προς έγκυρη στήριξη – χαμηλό τριμήνου.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ, ΒΙΟΣΚ, ΟΤΟΕΛ, ΕΛΛ, ΕΛΛΑΚΤ, ΚΑΡΤΖ και ΠΕΙΡ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου. Η σχέση 8 προς 0, επιβεβαιώνει την θέση του ΓΔ σε υψηλά έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο  κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text