Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 31/1/2020) η ραγδαία πτώση της αγοράς με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών

Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 31/1/2020) η ραγδαία πτώση της αγοράς με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



«Κεραυνός εν αιθρία» βλέπουμε να αποτελεί το γεγονός με την επικίνδυνη επιδημία στην Κίνα. Οι διεθνείς δείκτες έχουν σημειώσει μέσα σε μια εβδομάδα σημαντικές διορθώσεις, DAX -3,80%, CAD -4%, DOW -1,70% και ο δικός μας ΓΔ -4,20% αυτή τη στιγμή (στις 910 μονάδες). Ο τζίρος είναι μέτριος (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Στο γράφημα ο ΓΔ διασπά σήμερα το ΧΚ20 που για εμάς αποτελεί  επίπεδο stop loss και το ίδιο έχει συμβεί και στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε το σύστημά μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 των 914 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε περίπου 70%. Αν συνεχιστεί η πτώση, οι επόμενες πωλήσεις μας θα γίνουν στην καθοδική διάσπαση του «πωλητικού αγκιστριού» (στην κατάρρευση της πρώτης ανοδικής αντίδρασης) και οι τελευταίες πωλήσεις στην καθοδική διάσπαση του Χαμηλού Κλεισίματος 60 ημερών.

Μετοχές

Πτώση σημειώνουν αυτή τη στιγμή τα 9/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και άνοδο το 1/10 ενώ 11 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΒΙΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΕΝΕΡ, ΑΛΜΥ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΚΑΤ, ΕΧΑΕ και ΚΟΥΕΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει άνοδο άνω του +1,50%.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων –χαμηλών τριμήνου δίνουν σήμερα οι σημαντικές μετοχές, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ.

Διανομές δεν παρατηρούμε ιδιαίτερες παρά μόνον σε ΟΛΠ και ΜΥΤΙΛ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης – χαμηλού τριμήνου τείνει να δώσει και ο σημαντικός τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ.

Αντοχή δείχνουν μόνον οι μετοχές – καταφύγιο έναντι των υφέσεων όπως οι, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ.

Θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text