Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα, Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, ανοδικά κρατώντας άνετα τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα, Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, ανοδικά κρατώντας άνετα τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Επιτέλους, μετά από 6 πτωτικές συνεδριάσεις συνολικής υποχώρησης -4,80% του ΓΔ από το υψηλό Γενάρη των 950 μονάδων, έρχεται σήμερα η ανοδική αντίδραση την οποία αξιολογούμε ως κάτωθι :

Καταρχάς, το μέγεθος της σημερινής ανόδου του ΓΔ είναι ικανοποιητικό (+1,30%, στις 915 μονάδες, στις, 3.45 μμ) γιατί πετυχαίνει 27% ανοδικό retracement της αναφερθείσας  6ήμερης διόρθωσης, το μέχρι τούδε ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι μέτριο (ένας ντότζι-διάττοντας), οι όγκοι σαφώς ανεπαρκείς (60 εκατ αναμενόμενος τζίρος έναντι 70 του μέσου όρου των τριών τελευταίων συνεδριάσεων) και η συμπεριφορά των ξένων δεικτών είναι παρόμοια με του ΓΔ, μια ήπια ανοδική αντίδραση).

Συμπερασματικά, η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ δεν μας ενθουσιάζει ιδιαιτέρως. Δίνουμε πιθανότητες 2/3 να καταρρεύσει και 1/3 να προχωρήσει πάνω από τις 925 μονάδες (όπου θα συμπληρωθεί αισίως το 50% retracement της 6ήμερης ισχυρής διόρθωσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετρητά και 70% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 7/8 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/8 ενώ 4 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΑΒΑΞ, ΙΝΛΟΤ και ΜΟΗ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +4%.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα κοιτάξουμε δυο πράγματα :

(α), ποιες μετοχές αντιδρούν με δύναμη, σαν ποσοστιαία άνοδο και σαν όγκους, και δεν διακρίνουμε καμία ιδιαιτέρως παρά μόνον μερικώς τις, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΑΒΑΞ, ΒΙΟ και ΤΕΝΕΡΓ.
(β), ποιες μετοχές είναι οι πιο υπερπωλημένες. Από τις μετοχές με «καλά» θεμελιακά διακρίνουμε τις , ΒΙΟ -9% από το υψηλό Ιανουαρίου, ΜΥΤΙΛ -9%, ΓΕΚΤ -8,50%, ΑΡΑΙΓ -9% και ΛΑΜΔΑ -7,50%.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΤΕΝΕΡΓ και μάλιστα με ικανοποιητικούς όγκους. Θα λέγαμε ότι είναι η «μετοχή της ημέρας». Αν εμείς θέλαμε να αγοράσουμε σήμερα μια μετοχή, θα επιλέγαμε ΤΕΝΕΡΓ.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ παρά του ότι απέχει αυτή τη στιγμή -8,70% από το υψηλό τριμήνου (έναντι -3,50% του ΓΔ) σήμερα σημειώνει μια αναιμική ανοδική αντίδραση +0,60%, σημάδι σχετικής αδυναμίας.

Θα επανέλθουμε αύριο προσέχοντας τα δύο επίπεδα του ΓΔ, στις 925 και τις 900 μονάδες, όπου πιθανόν να κινηθεί μέσα ο ΓΔ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text