Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζετια και σήμερα (Παρ, 28/2/2020) η λόγω κορονοϊού καταβύθιση της αγοράς προς τις 730 μονάδες του ΓΔ

Συνεχίζετια και σήμερα (Παρ, 28/2/2020) η λόγω κορονοϊού καταβύθιση της αγοράς προς τις 730 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Με προσοχή παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου. Στην Αθήνα ο ΓΔ με την τρέχουσα πτώση -4,75% (στις 730 μονάδες, στις 4.00 μμ) έχει σημειώσει βουτιά βάθους σχεδόν 220 μονάδων ή -23% από το υψηλό Γενάρη με επιβεβαίωση του OBV (του δείκτη συσσωρεύσεων/διανομών) που και αυτός σημειώνει νέα χαμηλά διμήνου. Ο σημερινός συνολικός τζίρος θα είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων 4 ημερών φανερώνοντας κυριαρχία συναισθημάτων πανικού και φοβίας στην αγορά. Τα ανάλογα, αν και με μικρότερη ένταση, συμβαίνουν και στα κύρια διεθνή χρηματιστήρια.

Κανείς δεν ξέρει που θα γίνει η ανοδική αναστροφή και αν αυτή θα αποτελέσει απαρχή επιστροφής στην 14μηνη ανοδική τάση ή αν θα είναι ένα απλό «πήδημα ψόφιας γάτας» που θα ακολουθηθεί από νέα χαμηλά.

Το ΤΧ ακολουθώντας τα συστήματα συναλλαγών του βιβλίου του Στροφέα θα αντιδράσει στις έκτακτες τρέχουσες εξελίξεις ως ακολούθως :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα χειρότερα του -2% δηλαδή, κάτω των 752 μονάδων, το ΤΧ ακολουθώντας το έκτακτο σύστημα μουαγιέν της σελίδας 210 του βιβλίου του στροφέα, θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 56% σε 66-70% αγοράζοντας μετοχές που θα διαφανούν παρακάτω.


Μετοχές

 

Μόνον δύο μετοχές, οι χαμηλής εμπορευσιμότητας ΒΙΟΣΚ και ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο, και μάλιστα μεγάλη ενώ από τις υπόλοιπες 48 που παρακολουθούμε, οι μισές καταρρέουν κάτω του -5%.

Το ισχυρότερο χτύπημα δέχεται η ΠΕΙΡ -13,50% και ακολούθως οι, ΤΙΤC -9%, ΕΤΕ -8,25%, ΔΕΗ -8,15% και ΒΙΟ -7,75%.

Ανθεκτικές μετοχές στον τρόμο του κορονοϊού είναι οι, ΟΛΥΜΠ -4% από το υψηλό 2020, ΟΤΕ -10% και ΕΛΛ -10%.

Υπερπωλημένες μετοχές της ιδίας περιόδου είναι πολλές αλλά εμείς θα αναφέρουμε μόνον αυτές που χάνουν χειρότερα του -28% από το υψηλό διμήνου και ταυτόχρονα ανήκουν σε εταιρίες κερδοφόρες και είναι οι, ΜΥΤΙΛ -35% από το υψηλό διμήνου, ΒΙΟ -35%, ΑΡΑΙΓ -33%, ΣΕΝΕΡ -33%, ΜΠΕΛΑ -30%, ΕΛΧΑ -32%, ΓΕΚΤ -32%, ΕΧΑΕ -28%, ΟΛΠ -29%.

Ποιες μετοχές θα αγοράσουμε σήμερα : την ΟΛΥΜΠ και από την τελευταία λίστα των υπερπωλημένων θα αγοράσουμε από αυτές που εμφανίζουν άσπρα καντήλια (άνοιγμα < κλεισίματος).

Θα επανέλθουμε την Τρίτη, 3/3/2020 κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text