Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιστέκεται σήμερα (Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020) στο πισωγύρισμα προσπαθώντας να βαστήξει τις 540 μονάδες

Ο ΓΔ αντιστέκεται σήμερα (Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020) στο πισωγύρισμα προσπαθώντας να βαστήξει τις 540 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μάλλον ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με έστω και μικρή άνοδο +0,50% (στις 540 μονάδες, στις 3.50 μμ) και έστω με μαύρο ημερήσιο καντήλι, διατηρεί περίπου τα 2/3 της ισχυρής +15% ανοδικής αντίδρασης τέλους Μαρτίου αρνούμενος να συνεχίσει τα πισωγυρίσματα των τελευταίων συνεδριάσεων. Ανάλογη είναι και η εικόνα των ξένων χρηματιστηρίων που διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της δικής τους ανοδικής αντίδρασης τέλους Μαρτίου.

Στο γράφημα βλέπουμε την, ας πούμε, ικανοποιητική συμπεριφορά του ΓΔ ο οποίος θα μας απογοητεύσει αν χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 525 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 5/6 με μετοχές και 1/6 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών επιβεβαιώνοντας την μικρή μεταβολή του ΓΔ. 

Μεγάλες ανόδους άνω του +3% σημειώνουν οι ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΚΟΥΕΣ, ΑΒΑΞ και ΚΡΙ ενώ, αντίθετα πολύ μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -5% σημειώνουν όλες οι τραπεζικές μετοχές. Ο ΟΤΕ είναι ο σημερινός οδηγός ανόδου , με μεταβολή +6%.

Σήμερα δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα μεγάλοι όγκοι σε κατ’ ιδίαν μετοχές εκτός από μέτριους ανοδικούς (συσσωρεύσεις) σε ΟΤΕ, ΣΑΡ και ΣΕΝΕΡ.

Σε νέα χαμηλά έτους υποκύπτουν σήμερα οι ΒΙΟ και ΦΡΛΚ επιβεβαιώνοντας την καθοδική τάση της γενικής αγοράς.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Υ.Γ. Την ώρα που ολοκληρώνουμε αυτό το άρθρο ο ΓΔ γύρισε πτωτικός με μεγάλο μαύρο καντήλι αναγκάζοντάς μας να αναθεωρήσουμε την ανακούφιση που είχαμε εκδηλώσει  πριν 45 λεπτά. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο κλείσιμο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text