Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο πρώτες ενδείξεις ανοδικής αναστροφής εμφανίζονται σήμερα , Δευτ, 6/4/20, με τον ΓΔ να διασπά βιαίως το υψηλό κλείσιμο 15 ημερών

Ο πρώτες ενδείξεις ανοδικής αναστροφής εμφανίζονται σήμερα , Δευτ, 6/4/20, με τον ΓΔ να διασπά βιαίως το υψηλό κλείσιμο 15 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Τα πρώτα σημαντικά σημάδια αισιοδοξίας παρατηρούνται σήμερα στον αγορά καθώς ο ΓΔ (+7,20%, στις 580 μονάδες στις 4.20 μμ) διασπά ανοδικά την κορυφή Β (κοίτα γράφημα) – Υψηλό 15 ημερών των 573 μονάδων με πρωινό μεγάλο +4,40% ανοδικό χάσμα , με μεγάλο άσπρο καντήλι μεγέθους περίπου +3% και με ανάλογες διαγραμματικές εξελίξεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Οι αιτίες της σημερινής μεγάλης ανόδου είναι, πρώτον, τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης διασποράς της θανατηφόρου ίωσης και, δεύτερον, οι προθέσεις όλων των κρατών να χρηματοδοτήσουν αδρά την επαναφορά της οικονομίας στα προηγούμενα επίπεδά τους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό κλείσιμο 15 ημερών των 573 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε 88-90%.

 

Μετοχές

 

Μόνον 4 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν ανόδους μικρότερες του -3% ενώ 4 σημαντικές μετοχές, οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ και ΒΙΟ, σημειώνουν ανόδους λίγο πάνω από +10%.

Υπερπωλημένες μετοχές : Ακόμα και με τις τρέχουσες τιμές , πολλές μετοχές συνεχίζουν να είναι άκρως υπερπωλημένες όπως οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -63% από το υψηλό τριμήνου, ΦΡΙΓΟ -55%, ΒΙΟ -52%, ΦΡΛΚ -50%, ΣΕΝΕΡ -45%, ΑΡΑΙΓ -41%, ΟΤΟΕΛ -48%, ΟΛΥΜΠ -46%, ΔΕΗ -41%, ΕΛΧΑ -46%, ΟΠΑΠ -41%, ΜΥΤΙΛ -35% και ΜΟΗ -35%.

Ωστόσο, δεν παρατηρούμε επιθετικές τοποθετήσεις με μεγάλους όγκους σε μετοχές παρά μόνον σε ΣΑΡ και ΕΛΛΑΚΤ, τις οποίες πιθανότατα θα αγοράσει το ΤΧ στο σημερινό κλείσιμο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text