Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, να βαστηχτεί με «νύχια και με δόντια» πάνω από τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, να βαστηχτεί με «νύχια και με δόντια» πάνω από τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Συνεχίζεται και σήμερα για 6η εβδομάδα η διακύμανση του ΓΔ μέσα στο οριζόντιο κανάλι των 590-640 μονάδων όπου λαμβάνει χώρα η μάχη μεταξύ των αισιοδόξων bulls και απαισιοδόξων bears σχετικά με τις προσδοκίες, όχι τόσο της αίσιας λήξης της παρούσας φάσης της πανδημίας (που δείχνει σταθερή  υποχώρηση), όσο για το αναμενόμενο μέγεθος της οικονομικής πτώσης του β’ τριμήνου 2020 και ακόμα περισσότερο για το αν η οικονομία θα συνεχίσει να πέφτει το καλοκαίρι και στην συνέχεια αν θα μπορέσει αυτή να ανακάμψει δυνατά το φθινόπωρο.

 

Η σημερινή μάχη δείχνει να έχει ουδέτερο αποτέλεσμα. Ο ΓΔ ενώ πριν 3 ώρες είχε υποχωρήσει στις 595 μονάδες (-0,85%) χάνοντας το ψυχολογικό στήριγμα των 600 μονάδων,  αυτή τη στιγμή (4.15 μμ) έχει ανακάμψει στις 604 (+0,50%). Όμως, ο τζίρος είναι και σήμερα πολύ χαμηλός (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνοντας ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες περιμένουν να δουν ποια κατεύθυνση θα πάρει ο ΓΔ, με ανοδική διάσπαση των 640 μονάδων ή με καθοδική των 590, ώστε να προχωρήσουν σε συναλλαγές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Την ίδια στάση θα κρατήσει σήμερα και το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο. Δεν θα κάνει πράξεις όσο ο ΓΔ θα κινείται μέσα στο αναφερθέν κανάλι των 590-640 μονάδων (εκτός αν συμβεί μια συνταρακτική συνεδρίαση με μεγάλη μεταβολή του ΓΔ και των όγκων).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 9 μετοχές, οι ΛΑΜΔΑ, ΓΕΚΤ, ΠΛΑΘ, ΒΙΟΣΚ. ΙΑΤΡ, ΙΝΚΑΤ, ΚΟΥΕΣ, ΑΡΑΙΓ και ΑΒΑΞ,  σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% και μόνον μια, η σημαντική ΕΕΕ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο την μεταβολή της τιμής, τους όγκους και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μετοχή της ημέρας.

Οι μόνες άξιες αναφοράς είναι :

ΛΑΜΔΑ +9,19% αλλά με 200 χιλ τεμάχια έναντι 500 χιλ που θα απαιτούσαμε εμείς για να την χαρακτηρίσουμε σαν μετοχή της ημέρας, ξέχωρα που δεν διασπά αυτή καμία μεσοπρόθεσμη στήριξη.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την ΓΕΚΤ (+7% με 120 χιλ τεμάχια) , για την ΠΛΑΘ (+6% με 40 χιλ τεμ) και τις υπόλοιπες αναφερθείσες.

Γενικά, σήμερα δεν υπάρχουν όγκοι, και μόνον δύο, οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, διακινούν κάποιους καλούς όγκους με μικρές μεταβολές της τιμής, μικρότερες του +-0,50%.

Αν θέλαμε να κάνουμε οπωσδήποτε πράξη, θα προτιμούσαμε περιορισμένες αγορές σε ΛΑΜΔΑ λόγω του μεγάλου υπερτιμήματος (prim) που δίνουν σήμερα οι αγοραστές για να πάρουν από τους πωλητές τα χαρτιά.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text