Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 12 Μαΐου 2020) την πλευρική του κίνηση πέριξ των 600 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 12 Μαΐου 2020) την πλευρική του κίνηση πέριξ των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



«Όσο παρατείνεται μια πλευρική κίνηση των τιμών σε ένα στενό οριζόντιο εύρος, τόσο πιο βίαια θα πρέπει να είναι η διάσπαση αυτού του εύρους». Ετσι λέει ένα παλιό αξίωμα της τεχνικής ανάλυσης και αυτό μπορεί το  να δούμε μετά λίγες μέρες ή εβδομάδες στην παρούσα φάση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αυτή τη στιγμή, 3.40 μμ,  ο ΓΔ ανακτά οριακά τις 600 μονάδες  που έχασε για 4 μονάδες εχθές παρατείνοντας για 5η εβδομάδα την παραμονή του στο οριζόντιο κανάλι συσσώρευσης των 590-640 μονάδων. Η διάσπαση δεν θα αργήσει να γίνει και ίσως προηγηθεί μια σύντομη ψευδοδιάσπαση σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η τελική κατεύθυνση θα είναι αμφίβολη καθώς η τάση της αγοράς (του ΓΔ) είναι περιπλεγμένη με την βραχυχρόνια τάση να είναι καθοδική, την μεσοχρόνια ανοδική και την μεσομακροχρόνια πάλι καθοδική.

Θα περιμένουμε λοιπόν να γίνει πρώτα η διάσπαση – έξοδος του ΓΔ από το κανάλι για να τον ακολουθήσουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το κατά τα 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πολύ μικρό είναι σήμερα το διαγραμματικό ενδιαφέρον για τις κατιδίαν μετοχές. 

Ο λόγος ανοδικων / καθοδικών είναι 1,20 / 1 ενώ έξι μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΣΑΡ, ΑΒΑΞ, ΑΛΜΥ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΟΕΛ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7,50% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την ΜΛΣ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%,

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το ποσοστό ανόδου, τους όγκους και την διαγραμματική θέση (σε νέα ή κοντά σε νέα υψηλά / χαμηλά διμήνου) καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο.

Η μόνη που μας εντυπωσιάζει θετικά είναι  ο ΣΑΡ, η μοναδική μετοχή που πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά διμήνου αλλά με μικρό τζίρο αν και με μεγάλη άνοδο +5%.

Μεγάλους όγκους δεν διακινεί σήμερα καμία μετοχή εκτός των ΕΛΠΕ (1,22 εκατ τεμάχια) που μπορεί να είναι διανομές καθώς η μεταβολή της μετοχής είναι αρνητική, -1,36%.

Οι τράπεζες παρά την σημερινή καλή άνοδο +2.24% παραμένουν χτυπημένες στα χαμηλά των 300 μονάδων από τα υψηλά Γενάρη των 900.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text