Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δίνει σήμερα, Τετ, 13/5/2020, μάχη να κρατήσει την στήριξη –Χαμηλό κλεισιμο 20 ημερών των 591 μονάδων

Ο ΓΔ δίνει σήμερα, Τετ, 13/5/2020, μάχη να κρατήσει την στήριξη –Χαμηλό κλεισιμο 20 ημερών των 591 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να προσπαθεί να κρατήσει την στήριξη των 591 μονάδων την οποία δύο φορές διέσπασε για λίγη ώρα μέσα στην συνεδρίαση και την οποία αν σπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος, τότε θα έχουμε σήμα μείωσης θέσεων και επίσης, ο ΓΔ σχηματίζει αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) άσπρο κηροπήγιο (άνοιγμα στις 586 , τρέχον στις 592 μονάδες) το οποίο αν γεμίσει κατά 70% δηλαδή, αν ο ΓΔ κλείσει πάνω  από τις 593 μονάδες, θα έχουμε κηροπηγιακό σχηματισμό «αγοραστικής αντεπίθεσης» και σήματα μερικής ενίσχυσης θέσεων.  Ο τζίρος είναι αυξημένος (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) επιβεβαιώνοντας ότι σήμερα έχουμε μάχη αγοραστών – πωλητών.

 

Παρακολουθούμε λοιπόν στενά τις σημερινές διακυμάνσεις του ΓΔ , μήπως προκύψει κάποιο σήμα αγοραπωλησιών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 586 μονάδων (ώστε να μην υπάρχει άσπρο καντήλι) το ΤΧ θα μειώσει την έκθεσή του από 70% σε 65% πουλώντας από όλες τις μετοχές του. Εάν δε ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 593 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την έκθεση του από 70% σε 72-73% αγοράζοντας μια – δυο μετοχές.

Μετοχές

Το κύριο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι το sell off των τραπεζικών μετοχών λόγω των ανακατατάξεων – rebalancing των ελληνικών μετοχών στον δείκτη MSCI που ακολουθούν τα «παθητικά» ξένα κεφάλαια, κατεβάζοντας τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών. Για αυτό το λόγο βλέπουμε τον ΔΤΡ να δέχεται χτύπημα -8,50% με μεγάλους όγκους διασπώντας καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 300 μονάδων. Ωστόσο, επειδή οι θεσμικοί δεν θέλουν να μειώσουν την συνολική έκθεση στην Ελλάδα, με το προϊόν των σημερινών πωλήσεων σε τράπεζες αγοράζουν μη-τραπεζικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης με συνέπεια να βλέπουμε ΜΟΗ +5%, ΟΤΕ +3,60%, ΟΠΑΠ +0,70%, ΜΠΕΛΑ +0,30% μαζί με τον ΣΑΡ +2,50%. Αλλά οι ξένοι αδιαφόρησαν για τα άλλα blue chips με κεφαλαιοποίηση ανω του ενός δις (δηλαδή για τις  ΕΕΕ -1,40%, ΜΥΤΙΛ -2,40%, ΤΕΝΕΡΓ -0,40%).

Η νικήτρια κατά την μάχη της ανάκαμψης από το κορονοκράχ είναι ο ΣΑΡ που σήμερα πετυχαίνει νέο υψηλό διμήνου παρά την προχθεσινή αποκοπή μερίσματος (περίπου -2%).

Επιθετική συσσώρευση δεν βλέπουμε σε καμία μετοχή ενώ επιθετικές διανομές βλέπουμε στις τράπεζες και στην ΟΤΟΕΛ που κινούνται πολύ κοντά στα χαμηλά του κραχ των μέσων Μαρτίου.

Ποιες μετοχές θα αγοράσουμε εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 593 μονάδες : λίγο ΣΑΡ και λίγο ΟΤΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text