Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατιέται σήμερα (Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020), κοντά στα υψηλά τριμήνου και πάνω από τις 680 μονάδες

Ο ΓΔ κρατιέται σήμερα (Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020), κοντά στα υψηλά τριμήνου και πάνω από τις 680 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0.10%, στις 682 μονάδες στις 3.20 μμ) μετά από 30ήμερο ράλι 95 μονάδων ή +16% (σημεία Ε-Β του γραφήματος) δεν υπόκειται, όπως θα ήταν λογικό, σε διόρθωση, αλλά κρατά γερά τη θέση του κοντά στα ψηλά τριμήνου φανερώνοντας ανοδική δύναμη.

Η δίμηνη μέχρις στιγμής ανάρρωση της αγοράς μετά το χτύπημα της πανδημίας δείχνει να προχωρά ανεμπόδιστη προς τις 700 μονάδες του ΓΔ ενισχύοντας τις ελπίδες μας για ανάκτηση του 80-90% της «κορονοβύθισης», όπως το έχουν καταφέρει οι κύριοι ξένοι δείκτες.

Η μεσοχρόνια ανοδική τάση θα προχωρά όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό του τελευταίου του ανοδικού κύματος, και στην προκειμένη περίπτωση, όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό της ανόδου Ε-Β κινούμενος πάνω από τον μέσον άξονα των 831 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι 4 τραπεζικές είναι αυτές που βαστάνε θετικό τον ΓΔ με άνοδο του ΔΤΡ περίπου +2% ενώ οι μη τραπεζικές μετοχές είναι σήμερα κατά το πλείστο καθοδικές. Μεγάλες ανόδους άνω του +3% πετυχαίνουν σήμερα οι 4 συστημικές τραπεζικές συν τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ενώ μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σημειώνουν οι βραχυχρονίως υπεραγορασμένες ΑΛΜΥ και ΙΝΚΑΤ.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΑΛΦΑ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +6,30% από τις εμπορεύσιμες μετοχές με μεγάλο τζίρο, σχεδόν το ¼ της αγοράς, πλησιάζοντας τον στροφέα – υψηλό διμήνου των 0,74 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,71).

Νέα υψηλά διμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΚΟΥΕΣ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤ.

Τείνουν να δώσουν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου οι, ΑΛΦΑ, ΣΑΡ, ΕΧΑΕ και ΟΛΘ. Εξ αυτών μόνον η πρώτη και η τελευταία έχουν OBV σε νέα υψηλά έτους.

Αν θέλαμε σήμερα να ενισχύσουμε την μετοχική μας έκθεση θα αγοράζαμε μια-δύο από τις τελευταίες 4 μετοχές με προτίμηση τον μικράς εμπορευσιμότητας ΟΛΘ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text