Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προχωρά σήμερα (Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020) σταθερά προς το υψηλό τριμήνου των 683 μονάδων

Ο ΓΔ προχωρά σήμερα (Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020) σταθερά προς το υψηλό τριμήνου των 683 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ με καλή άνοδο +1,12% (στις 678 μονάδες στις 4.00 μμ) και μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζει την κορυφή Ε των 683 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει ανοδικά, τότε θα προκύψει σήμα αγορών από το εύστοχο μεσομακροπρόθεσμο σύστημα του «κανόνα των 12 εβδομάδων». Το ίδιο ακριβώς αισιόδοξο γράφημα παρουσιάζουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες (DAX +2,70%) που πλησιάζουν κι αυτοί το υψηλό τριμήνου αρχών Ιουνίου.

Στο γράφημα του ΓΔ βλέπουμε τον εξαιρετικό σχηματισμό «βάση στην βάση» που συνήθως λύεται ανοδικά.

Διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι ο ΓΔ θα ανακτήσει τις 700 μονάδες αρκεί να μην προκύψει  καμιά βαθιά διόρθωση κάτω του κυλιόμενου πυθμένα Α των 640 μονάδων που σε λίγες μέρες θα γίνει Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 5 μετοχές, οι τρεις τραπεζικές ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ, συν τις «χτυπημένες» ΙΝΛΟΤ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6%.

Η μετοχή της ημέρας : ενώ έχουμε σήμερα μετοχές με μεγάλες ανόδους, δεν έχουμε όγκους και συνεπώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μετοχές της ημέρας.

Αυτές που δίνουν τον σημερινό τόνο στις τιμές είναι οι τραπεζικές με τον ΔΤΡ (+3,55%) να σημειώνει Υψηλό Κλείσιμο 60 ημερών το οποίο όμως βρίσκεται στα χαμηλά του έτους, στις 400 μονάδες, απέχοντας πάρα πολύ από τα υψηλά Ιανουαρίου των 900 μονάδων. Δηλαδή, και ο τραπεζικός τομέας παραμένει «χτυπημένος» από τον κορονοιό (από τα κόκκινα δάνεια που θα προκύψουν από τις συνέπειες της πανδημίας).

Σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου δίνουν σήμερα οι ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΕΕΕ, ΒΙΟ, ΦΡΛΚ, ΟΤΕ, ΙΝΤΚΑ και ΚΟΥΕΣ.

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα οι, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΣ.

Αυξημένους όγκους δεν διακινεί σήμερα καμία μετοχή τρόπο υποβαθμίζοντας την σημασία της σημερινής ανόδου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text