Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τετ, 8/7/20) να ανακτήσει το ικανοποιητικό επίπεδο των 650 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τετ, 8/7/20) να ανακτήσει το ικανοποιητικό επίπεδο των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή μεταβλητότητα ±0,60% άνω κάτω του χθεσινού κλεισίματος των 644 μονάδων (αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, στο -0,45%) με μέτριους για την εποχή όγκους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στους ξένους δείκτες.

 

Στο γράφημα βλέπουμε ότι η διαγραμματική θέση του ΓΔ δεν είναι η καλύτερη καθώς ο εν λόγω δείκτης σχηματίζει ένα ελαφρά καθοδικό 30ήμερο κανάλι ΕΤΠ-ΙΑ το οποίο κινδυνεύει να «κρεμάσει» προς τις 600 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα του Α των 635 μονάδων (λίγο δύσκολο για σήμερα γιατί χρειάζεται πτώση -1,30% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε 70%.

Μετοχές

 

Η σχέση ανοδικών καθοδικών μετοχών είναι αυτή τη στιγμή 1 προς 2 ενώ 3 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΙΝΚΑΤ και ΕΕΕ σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από το +3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις τραπεζικές ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ που σημειώνουμε μεγάλες πτώσεις γύρω στο -4%.

 

Το βαρίδι της σημερινής συνεδρίασης είναι ο τραπεζικός τομέας με τον ΔΤΡ (-2,80%) να πλησιάζει τις 350 μονάδες από 400 που είχε πριν 2 εβδομάδες.

 

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δίνει αυτή τη στιγμή το ΠΛΑΙΣ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα αγορών.

 

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΛΑΜΔΑ, ΔΕΗ, ΕΥΑΠΣ και πωλήσεων οι, ΣΑΡ, ΟΤΟΕΛ και ΣΕΝΕΡ.

 

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι ΠΛΑΙΣ και ΕΧΑΕ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα υψηλά ιδίου διαστήματος.

 

Μεγάλους όγκους δεν βλέπουμε σήμερα εκτός συσσωρευτικούς σε ΟΤΕ και ΕΕΕ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text