Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινδυνεύει σήμερα (Παρ, 10/7/2020) από σήμα πωλήσεων του μεσοπρόθεσμου συστήματος του κανόνα 6 εβδομάδων

Ο ΓΔ κινδυνεύει σήμερα (Παρ, 10/7/2020) από σήμα πωλήσεων του μεσοπρόθεσμου συστήματος του κανόνα 6 εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Προσοχή θέλει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή σχετικά πτώση -0,63% (στις 633 μονάδες) και μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 30 ημερών (πυθμένα Α των 635 μονάδων) αλλά  με άσπρο μέχρι τούδε (4.20 μμ) κηροπήγιο καθώς το άνοιγμα έγινε στις 931 μονάδες και το τρέχον βρίσκεται στις 633, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας των πωλήσεων.

Σε αυτή την αμφιλεγόμενη περίσταση σαν την σημερινή εμείς θα εφαρμόσουμε τα ενδεχόμενα σήματα πωλήσεων υποκειμενικά ώς εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ανοίγματός του των 631 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε 70% πουλώντας το 20% από κάθε μετοχή του. Αν ο ΓΔ κλείσει με άσπρο κηροπήγιο από τις 631 έως τις  633 μονάδες, το ΤΧ θα πουλήσει το 10% των θέσεών του και τέλος, αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 633 μονάδες (-0,60% από το χθεσινό κλείσιμο) γεμίζοντας κατά το ήμισυ το πρωινό χάσμα , το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πωλήσεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ και ΜΟΗ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΚΑΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +5%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα.

Ωστόσο, αξίζει θετικής διάκρισης η ΙΝΚΑΤ που με μεγάλη άνοδο +6,50% και μεγάλο όγκο 80 χιλ τεμαχίων και με ανοδικότατο τον OBV συσσωρεύσεων, πλησιάζει τον στροφέα των 1,30 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,27).

Στον αντίποδα βρίσκεται η αδελφή της ΙΝΛΟΤ που με limit down -20% και μέτριο τζίρο 18 χιλ ευρώ σημειώνει, μαζί με την ΟΤΟΕΛ,  νέο χαμηλό 2020 κάτω του πυθμένα Μαρτίου.

Σήματα πωλήσεων δίνουν σήμερα οι αναφερθείσες ΙΝΛΟΤ και ΟΤΟΕΛ συν τις ΑΛΜΥ και ΠΛΑΙΣ που διασπούν έγκυρη στήριξη – χαμηλό τριμήνου. 

Οι τράπεζες ξανά παρουσιάζουν υπερβολική μεταβλητότητα, ανεπιθύμητη στα μεσοπρόθεσμα τασικά συστήματα που ακολουθούμε εμείς, χάνοντας το 1/3 του εκπληκτικού ράλι, σχεδόν +50%, του τέλους Μαίου – μέσων Ιουνίου. Αυξάνει ο φόβος  πληθώρας κόκκινων δανείων λόγω κορονοιού.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδια περίπου ώρα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα εισηγμένων 2019 καθώς  και του ΤΧ πρώτου εξαμήνου 2020.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text