Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα Τετ, 15/7/2020, +1,50% αυτή τη στιγμή, ανοδικά μετά από 20ήμερη διόρθωση -8%

Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα Τετ, 15/7/2020, +1,50% αυτή τη στιγμή, ανοδικά μετά από 20ήμερη διόρθωση -8%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Καλοδεχούμενη μεν αλλά δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή άνοδος διότι, πρώτον, η μέχρι τούδε άνοδος του ΓΔ +1,50% (στις 638 μονάδες, στις 4.10 μμ) αντιστοιχεί σε ανοδικό retracement μόνον περίπου 20% της αναφερθείσας διόρθωση (ενώ απαιτούμε retracement 50%), και δεύτερον, ο σημερινός τζίρος είναι μέτριος, 50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο.

Θα δικαιολογηθούν ελπίδες ότι θα μπορούσε το ΧΑ να ακολουθήσει τα ξένα χρηματιστήρια (που σήμερα πολλά από αυτά πετυχαίνουν υψηλά τριμήνου) αν ο ΓΔ σε πρώτη φάση διασπούσε ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 647 μονάδες, μετά να ανακτήσει το στρογγυλό επίπεδο των 650 μονάδων και ύστερα να ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή των 662 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 650 μονάδων, εμείς θα «βαστάμε μικρό καλάθι» για ενδεχόμενο θερινό ράλι.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 73% με μετοχές και 27% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα 7/8 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 7 μετοχές, οι τραπεζικές ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ, συν τις ΕΕΕ, ΦΡΙΓΟ, ΜΙΓ και ΕΛΧΑ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε η ΕΛΧΑ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +5,50% από τις εμπορεύσιμες καθώς ο όγκος της είναι μικρός, 50 μχιλ τεμάχια μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική αντίστοιχα διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης αντίστοιχα.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ δύο, οι ΜΟΗ και ΠΛΑΙΣ, σημειώνουν νέα χαμηλά. Η  σχέση 0 προς 2 δείχνει ότι η τάση της αγοράς είναι ακόμα καθοδική.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου : είναι οι, ΕΕΕ, ΠΡΟΦ, ΔΕΗ και ΚΡΙ. Από αυτές θα μπορούσαμε να αγοράσουμε εάν ο ΓΔ ανακτούσε τις 662 μονάδες (αρκεί αυτές οι μετοχές να μην έχουν φύγει ψηλά).

Μεγάλους όγκους εμφανίζουν σήμερα μόνον η ΑΔΜΗΕ (η μοναδική μετοχή που θα αγοράζαμε σήμερα αν ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε αγορές) και η ΙΝΛΟΤ που σήμερα πραγματοποιεί την δεύτερη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης (ενδοσυνεδριακά όμως) τύπου ακίδας στα τάρταρα των 8 λεπτών.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή μεγάλη άνοδο +4% χωρίς να μπορεί να πλησιάσει ούτε τις 350 μονάδες (τώρα 344) από 400 μονάδες προ 20 ημερών.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text