Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 : Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 : Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αδύναμο εμφανίζεται το ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια υποχώρηση -0,75% (στις 614 μονάδες, στις 3.10 μμ) με μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζοντας κατά 2,50% το στρογγυλό ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων ή κατά 4,30% την σημαντική στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 588 μονάδων το οποίο αν σπάσει καθοδικά, τότε θα είναι πιθανό να περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο.

Οι φόβοι μας θα εγκαταλειφθούν μόνον αν ο ο ΓΔ γυρίσει άμεσα ανοδικά και ανακτήσει τις 650 μονάδες (+5,80% από τώρα), οπότε η τάση από καθοδική που είναι τώρα θα μετατραπεί σε πλευρική.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές, οι ΟΛΠ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με πάλι δύο μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ και ΟΛΘ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ενώ δύο, οι ΟΠΑΠ και ΑΒΑΞ, δίνουν σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου οι, ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΠΛΑΘ και ΜΠΕΛΑ  ενώ αντίστροφα σήματα πώλησης τείνουν να δώσουν οι, ΜΙΓ, ΑΛΦΑ και ΟΛΠ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνει και πάλι η πρωταθλήτρια ΤΕΝΕΡΓ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος οι, ΚΟΥΕΣ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑ, ΜΟΗ, ΑΒΑΞ, ΟΤΟΕΛ, ΙΚΤΙΝ και ΑΡΑΙΓ. Η σχέση 1 προς 9 δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καθοδική αγορά με τις πιθανότητες να είναι, λόγω ορμής, υπέρ της συνέχισης.

Τέλος, πολύ άσχημη τροπή έχουν πάρει οι τράπεζες με τον ΔΤΡ (-1,70%) να πλησιάζει παρά μια μονάδα τις 300 μονάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text