Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή, Τρίτης, 4/8/20, σημερινή άνοδος (+0,80%, στις 3.50 μμ) του ΓΔ μετά από δίμηνη διόρθωση -10%

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή, Τρίτης, 4/8/20, σημερινή άνοδος (+0,80%, στις 3.50 μμ) του ΓΔ μετά από δίμηνη διόρθωση -10%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ανοδικά κινείται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να κερδίζει +0,80% (στις 620 μονάδες), αλλά με μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ακόμα πιο ήπιες ανόδους στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί προσφάτως έχουν υποχωρήσει κοντά στα χαμηλά 20 ημερών.

Η τάση του ΓΔ είναι καταφανώς πτωτική και για να ξεκινήσει διαδικασία μεσοπρόθεσμης ανοδικής αναστροφής θα πρέπει ο εν λόγω δείκτης να ανακτήσει τουλάχιστον το μισό της δίμηνης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 650 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 650 μονάδων, οι πιθανότητες θα είναι υπέρ της συνέχισης της διόρθωσης προς τις 600 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 60% με μετοχές και 40% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ δυο μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ και ΟΤΟΕΛ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ο οποίος με μεγάλη άνοδο +6,31% και μεγάλους όγκους (800 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) πλησιάζει τον στροφέα των 1,18 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΚΡΙ, ΟΤΕ, ΟΛΘ, ΠΛΑΘ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ ενώ καμία μετοχή δεν τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων. Γενικά, οι μη-τραπεζικές μετοχές δεν τα πάνε άσχημα το φετινό καλοκαίρι, αλλά μας τα χαλάνε οι τράπεζες που φοβόμαστε ότι θα πάθουν τις μεγαλύτερες ζημιές (λόγω πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας) σε περίπτωση ενίσχυσης του δεύτερου κύματος κορονοΙού.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνει σήμερα η «γκανιάν» ΤΕΝΕΡΓ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι, ΙΚΤΙΝ και ΜΟΗ
Τέλος, στην σημερινή συνεδρίαση μικρών όγκων μόνον δυο μετοχές εμφανίζουν αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η ΚΟΥΕΣ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text