Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020) ο ΓΔ τις προσπάθειές του να επανέλθει τουλάχιστον σε πλευρική τάση αποφεύγοντας την καθοδική διάσπαση της στήριξης των 615 μονάδων

Συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020) ο ΓΔ τις προσπάθειές του να επανέλθει τουλάχιστον σε πλευρική τάση αποφεύγοντας την καθοδική διάσπαση της στήριξης των 615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αρκετά ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,20% (στις 631 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μέτριο τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ουδέτερα κινούμενους ευρωπαϊκούς δείκτες, απομακρύνεται από την επικίνδυνη στήριξη των 615 μονάδων και πλησιάζει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 635 μονάδων την οποίαν αν υπερκεράσει, θα έχουμε έναν σημαντικό λόγο να αισιοδοξούμε για πιθανή ανοδική φθινοπωρινή τάση.

Προς το παρόν περιμένουμε πως θα εξελιχθεί το γράφημα του ΓΔ : καθοδικό γύρισμα του ΓΔ κάτω των 620 μονάδων θα επανέφερε τις ανησυχίες μας για ανάπτυξη καθοδικής τάσης ενώ υπέρβαση των 635 μονάδων (ΕΚΜΟ30) και των 643 μονάδων (μέσος άξων δίμηνου εύρους) θα μας τόνωνε τις ελπίδες για σχετικά αίσια λήξη του 2020 (πχ στις 700 με 800 μονάδες του ΓΔ).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 68% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές


Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ είναι ενθαρρυντικό στοιχείο το ότι πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα μεγάλες ανόδους άνω του +3% όπως οι, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΠΛΑΚΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ, ΙΝΚΑΤ, ΠΛΑΘ, ΟΛΘ και  ΦΡΛΚ σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΡΑΙΓ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η τριάδα του ομίλου Στασινοπούλου, οι ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, με αντίστοιχες ανόδους +12,20%, +16,30% και +7,25% λόγω πρόσφατων υπογραφών για μεγάλα έργα στο κόλπο του Μεξικού και στη Βόρεια Θάλασσα.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού δίνει σήμερα η ΒΙΟ ενώ σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης-υψηλού τριμήνου τείνουν να δώσουν οι. ΕΛΧΑ, ΠΛΑΚΡ, ΑΒΑΞ, ΟΛΘ, ΚΡΙ, ΣΑΡ, ΙΝΚΑΤ, ΑΔΜΗΕ, ΠΡΟΦ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΤΚΑ και ΠΛΑΚΡ.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν οι ΑΡΑΙΓ και ΜΙΓ.

Ο ΔΤΡ βρίσκεται ακόμα καθηλωμένος κοντά στις 300 μονάδες (αυτή τη στιγμή +0,30%, στις 304 μονάδες) αποτελώντας βαρίδι για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα α΄εξαμήνου 2020 τα οποία εμείς θα δημοσιεύσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι χρήσιμα για τους χρήστες της Τεχνικής Ανάλυσης.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text