Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τρίτη, 13.10) να αντιδράσει αξιοπρεπώς μετά το χθεσινό χτύπημα -2,15%

Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Τρίτη, 13.10) να αντιδράσει αξιοπρεπώς μετά το χθεσινό χτύπημα -2,15%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μέτρια χαρακτηρίζουμε την σημερινή εμφάνιση του ΓΔ καθόσον μετά την χθεσινή μεγάλη πτώση -2,15% αρκείται μόνον σε μια μικρή άνοδο +0,30% (στις 639 μονάδες, στις 3.10 μμ) με μικρό τζίρο (38 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), με ευνοϊκό για άνοδο ημερήσιο κηροπήγιο τύπου «σφυρί» και με μικρές πτώσεις λίγο κάτω από τα υψηλά εξαμήνου στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Θα μείνουμε ικανοποιημένοι από την σημερινή συνεδρίαση μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό της μεγάλης πτώσης της Παρασκευής κλείνοντας πάνω από τις 644 μονάδες (+1%). Αντίθετα, εμείς οι longs, θα μείνουμε δυσαρεστημένοι αν ο ΓΔ κλείσει αρνητικός και κάτω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 637,30 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΠΛΑΘ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Από τις τρεις αναφερθείσες νικήτριες της μέχρι τούδε συνεδρίασης μετοχές, δίνουμε εύσχημα μόνον στην ΠΛΑΘ διότι η σημερινή επίτευξη νέων υψηλών έτους συνοδεύεται με μεγάλους όγκους ενώ της ΑΒΑΞ με μικρούς, η δε ΜΙΓ είναι μετοχή εταιρίας που παλεύει για να επιζήσει δηλαδή, μετοχή για στοίχημα.

Νέα υψηλά σημειώνει σήμερα και η μετοχή των ΣΑΡ και ΠΛΑΚΡ, δυο εξαιρετικών και αναπτυσσόμενων εταιριών.

Καμία εμπορεύσιμη, από τις 50 που παρακολουθούμε, μετοχή δεν σημειώνει σήμερα  νέα χαμηλά έτους ή τριμήνου, γεγονός που δείχνει ότι η τάση που διανύουμε δεν είναι καθοδική.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text