Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο Γδ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 2/11/20) να αντιδράσει ανοδικά μετά την 20ήμερη βύθιση -13,50%

Ο Γδ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 2/11/20) να αντιδράσει ανοδικά μετά την 20ήμερη βύθιση -13,50%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση. Ναι μεν ο ΓΔ στις 1.00 το μεσημέρι είχε φτάσει στις 581 μονάδες (+2% από το κλείσιμο της Παρασκευής), στη συνέχεια όμως ακολούθησε ενδοημερήσια διόρθωση που τον έχει φέρει αυτή τη στιγμή, 3.10 μμ στις 574 μονάδες (+0,83% από το κλείσιμο της Παρασκευής).

 

Για να πεισθούμε ότι η αγορά θα γυρίσει σε κύρια ανοδική τάση, απαιτούμε από τον ΓΔ σε πρώτη φάση να ανακτήσει το μισό της αναφερθείσας βύθισης κλείνοντας πάνω από τις 610 μονάδες.

 

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 610 μονάδων, η τάση θα είναι καθαρά καθοδική και εμείς θα απέχουμε αγορών.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά περίπου 50% με μετοχές και 50% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές ξεπερνούν αυτή τη στιγμή οριακά σε αριθμό τις καθοδικές ενώ τρεις μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΙΝΤΚΑ και ΜΠΕΛΑ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΕΥΑΠΣ και ΠΕΙΡ, που σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει θετικά εκτός της ΣΕΝΕΡ (+3,33%, στο 1,55 ευρώ και με μεγάλους όγκους 350 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής) , η μοναδική μετοχή που πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά εποχής και έτους.

 

Αντίθετα, νέα χαμηλά σημειώνουν οι, ΜΟΗ, ΑΔΜΗΕ, ΑΡΑΙΓ, ΜΙΓ, ΠΕΙΡ και ΦΡΛΚ. Ο λόγος, μια μετοχή σε νέα υψηλά προς έξι σε νέα χαμηλά δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καθοδική τάση όπου οι trend followers αποφεύγουν να κάνουν αγορές.

 

Προσέχουμε τις μετοχές που τείνουν να σημειώσουν νέα υψηλά και είναι οι ΠΛΑΚΡ και ΕΛΧΑ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text