Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το 2020 έκλεισε σήμερα, 31/12/20, με αμετάβλητο τον ΓΔ λίγο πάνω από τις 800 μονάδες

Το 2020 έκλεισε σήμερα, 31/12/20, με αμετάβλητο τον ΓΔ λίγο πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης με τον ΓΔ να κλείνει σχεδόν αμετάβλητος στις 808,9 μονάδες (-0,01%) με πολύ μικρό τζίρο (40 εκατ) και το ίδιο συνέβη και σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το γράφημα του ΓΔ παραμένει καθαρά bullish με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους, όπως είναι ο Macd και το υψηλό/χαμηλό 4 ημερών, έως μακροχρόνιους, όπως είναι ο ΑΚΜΟ200 και ο ΕΚΜΟ(15-80), να φέρουν ανοδικές ενδείξεις γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να δούμε ανοδικό το πρώτο δίμηνο του 2021.

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 4.1.2021

Το κατά 97% με μετοχές και 3% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) την Δευτέρα καθώς το stop loss μας, το Χαμηλό 20 ημερών του ΓΔ, θα βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, στις 770 μονάδες και θα είναι αδύνατον να χτυπηθεί μέσα σε μια συνεδρίαση.

Μετοχές


Παρά το οριακά αρνητικό πρόσημο του ΓΔ οι ανοδικές μετοχές ήταν σήμερα διπλάσιες από τις καθοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΙΚΤΙΝ, ΣΕΝΕΡ, ΙΝΛΟΤ και ΒΥΤΕ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : η πιο εντυπωσιακή εμπορεύσιμη μετοχή ήταν σήμερα η ΒΥΤΕ (+6,8% με 65 χιλ τεμ) αλλά έκλεισε σε υπεραγορασμένα επίπεδα +50% μέσα σε ένα δίμηνο.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων- ΥΚ60 εδραζομένων σε 2-3 τοπικές κορυφές έδωσαν σήμερα οι ΜΥΤΙΛ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΤΚΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΚΡ, ΣΑΡ και ΚΡΙ.

Σε νέα υψηλά έτους έκλεισαν σήμερα οι, ΒΥΤΕ, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΥΤΙΛ, ΙΚΤΙΝ, ΑΛΜΥ, ΓΕΚΤ, ΚΟΥΕΣ, ΕΤΕ, ΠΡΟΦ και ΠΛΑΘ.

Μεγάλους όγκους παρατηρήσαμε μόνον σε ΒΥΤΕ.

Και οι τράπεζες πήγαν καλά σήμερα με τον ΔΤΡ να κλείνει με άνοδο +1,20%, μια μονάδα κάτω από το προχθεσινό υψηλό των 526 μονάδων.

Ευχές :
ο κ. Δημόπουλος σας εύχεται χρόνια πολλά και καλή και κερδοφόρο χρονιά το 2021.


Αύριο θα εκδοθεί η ετήσιος απολογισμός με 31/12/2020 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text