Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021) να πετύχει νέα υψηλά έτους 2021

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021) να πετύχει νέα υψηλά έτους 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Παρά τους αυξημένους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και παρά τα νέα υψηλά έτους σε πολλά διεθνή χρηματιστήρια, ο ΓΔ (+0,70%, στις 819 μονάδες, στις 4.00 μμ) δεν μπορεί μέχρις στιγμής, παρά μόνον για φευγαλέα στιγμή πριν 3 ώρες, να ξεπεράσει το κλείσιμο της 2/1/2021 των 821 μονάδων.

Ωστόσο, επειδή η τάση είναι καθαρά ανοδική, δίνουμε μεγάλες πιθανότητες για να τα καταφέρει κατά τις επόμενες συνεδριάσεις.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως (97%) αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού έχει trend following τακτική να μην πουλά όταν η τάση του ΓΔ είναι ανοδική.

Μετοχές


Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΡΟΦ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Εντυπωσιακές είναι σήμερα οι ΜΙΓ και ΙΝΛΟΤ (+11,2% και +7,5% αντίστοιχα) αλλά δεν θα τις ονομάσουμε μετοχές της ημέρας λόγω των άσχημων θεμελιακών δεδομένων των εταιριών.

Αντίθετα να θεωρήσουμε σαν μετοχή της ημέρας την ΜΟΗ που διασπά με μεγάλους όγκους 450 χιλ τεμαχίων και με μεγάλη άνοδο τιμής +6,7%, την αντίσταση των 12 ευρώ, αν και τα αποτελέσματα του 2020 θα είναι απογοητευτικά, αλλά υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για το 2021.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλό 3μήνου : δίνουν σήμερα η ΜΟΗ και η ΕΧΑΕ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΡΙ, ΜΙΓ, ΟΛΥΜΠ, ΟΛΘ, ΟΤΕ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΜΟΗ, ΕΧΑΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΚΟΥΕΣ, ΒΥΤΕ, ΑΛΜΥ, ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ και καμία βέβαια δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Ο τραπεζικός δείκτες διορθώνει λίγο (-1%) προς τις 500 μονάδες κατασκευάζοντας μια 20ήμερη χρήσιμη εξέδρα σε αυτή τη περιοχή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text