Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατιέται μεν σήμερα (Δευτ, 1/2/2021) στις 750 μονάδες αλλά δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο χαμηλό διμήνου των 744 μονάδων

Ο ΓΔ κρατιέται μεν σήμερα (Δευτ, 1/2/2021) στις 750 μονάδες αλλά δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο χαμηλό διμήνου των 744 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή ημερήσια διακυμανσιμότητα ±0,50% επί της μέσης τιμής της ημέρας, και με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) βαστά μεν τις 750 μονάδες (αυτή τη στιγμή 4.15 μμ, στις 750 μονάδες ή +0,15%) αλλά δεν μπορεί να απομακρυνθεί προς τα πάνω από το πρόσφατο χαμηλό διμήνου των 744 μονάδων το οποίο αν σπάσει καθοδικά, θα είναι ενδεχόμενο να τον δούμε στην περιοχή των 700 μονάδων.

Η αιτία της αδυναμίας της αγοράς έχει αναφερθεί σε προηγούμενα σχόλιά μας και είναι η αβεβαιότητα προμήθειας και χρήσης του εμβολίου του κορονοϊού και η παρατεινόμενη ύφεση του 2020 προς στους πρώτους μήνες του 2021.

Για να απαλλαγούμε από την πρόσφατη απαισιοδοξία θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της γεναριάτικης πτώσης κλείνοντας πάνω από τις 780 μονάδες ενώ, αντίθετα, η κατάσταση θα χειροτερεύσει αν ο ΓΔ σπάσει καθοδικά τον πυθμένα Α των 744 μονάδων (κοίτα γράφημα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις

 

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις ανοδικές ενώ τρεις μετοχές, οι ΒΥΤΕ, ΙΝΛΟΤ και ΠΛΑΚΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια την άνοδο τιμής, τούς όγκους και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών : τολμά και δίνει σήμερα η ΕΛΧΑ (+1,91% με 107 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) διασπώντας ανοδικά το υψηλό τριμήνου.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών : διακρίνουμε τις, ΠΛΑΘ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ, ΠΛΑΙΣ και ΣΑΡ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση, διακρίνουμε τις ΟΛΠ, ΑΡΑΙΓ και ΕΛΛΑΚΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΕΛΧΑ ενώ καμία δεν σημειώνει χαμηλά 12μήνου.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text