Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιχειρεί και πάλι σήμερα (Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021) να αναστρέψει την 40ήμερη μέχρις στιγμής μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση σε τουλάχιστον πλευρική

Ο ΓΔ επιχειρεί και πάλι σήμερα (Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021) να αναστρέψει την 40ήμερη μέχρις στιγμής μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση σε τουλάχιστον πλευρική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επαναλαμβάνονται οι προσπάθειες της αγοράς να επιστρέψει στην ανοδική τάση του τέλους του 2020. Σήμερα ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,85% (στις 777 μονάδες, στις 2.55 μμ) και μεγάλο σχετικά τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και βοηθούμενος από τις επίσης ανοδικές τάσεις στα δυτικά χρηματιστήρια, διασπά ανοδικά τον ΕΚΜΟ30ο των 770 μονάδων και πλησιάζει παρά 4 μονάδες ή περίπου 0,5% τον μέσον άξονα των 781 μονάδων του 40ήμερου εύρους του, τον οποίον άξονα αν διασπάσει ανοδικά, η όψη του ημερήσιου γραφήματός του θα πάρει bullish χροιά.

Παρακολουθούμε λοιπόν το αν θα μπορέσει ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τις 781 μονάδες ή αν θα αποκρουσθεί από αυτές όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών του ΓΔ έχει ήδη κατέβει στις 802 μονάδες, οπότε υπάρχει περίπτωση να κάνουμε σήμερα τις πρώτες επαναγορές μας ως εξής :

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 778 μονάδες ώστε να δεχθεί σήμα αγορών από το σύστημα του «προστροφέα» (κοίτα βιβλίο του στροφέα, εκδ Eurocapital), το τεχνικό χαρτοφυλάκιο θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 55% σε 65%.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 50 που παρακολουθούμε σημειώνει αυτή τη στιγμή πτώση ενώ 8 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΟΤΟΕΛ, ΑΛΦΑ, ΕΕΕ, ΠΛΑΚΡ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +6,50% σε αντίθεση με μια μόνον μετοχή, την ΠΕΙΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση γύρω στο -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν είναι σήμερα ιδιαίτερα εντυπωσιακή για την άνοδο, όγκους και διαγραμματική της θέση.

Σήματα αγορών δίνει αυτή τη στιγμή η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, διασπώντας ανοδικά το υψηλό τριμήνου με μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΙΣ, ΤΕΝΕΡΓ και ΜΥΤΙΛ.

Τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων – χαμηλών τριμήνου οι, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ.

Νέα υψηλά έτους 2021 σημειώνουν σήμερα οι ΔΕΗ, ΠΛΑΘ και ΚΡΙ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά 2021.

ΠΕΙΡ : απελπιστική είναι η διαγραμματική εικόνα της χάνοντας -42% από αρχές του έτους, την μεγαλύτερη πτώση από όλες τις εμπορεύσιμες μετοχές. Το πιθανό της πρόβλημα είναι βεβαίως τα δάνεια.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 781 μονάδες : τις ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text