Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή πτώση σήμερα (Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 4.20 μμ) κινδυνεύει να μετατρέψει την ήπια βραχυμεσοπρόθεσμη ανοδική τάση σε πλευρική.

Ο ΓΔ με μικρή πτώση σήμερα (Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 4.20 μμ) κινδυνεύει να μετατρέψει την ήπια βραχυμεσοπρόθεσμη ανοδική τάση σε πλευρική.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδύναμος εμφανίζεται και σήμερα ο ΓΔ (-0,30%, στις 779 μονάδες) μη μπορώντας να επανέλθει πάνω από τις 800 μονάδες ώστε να αποκαταστήσει πλήρως (από βραχυ και μέσο και μακροπρόθεσμη άποψη) την ανοδική τάση του τελευταίου τετραμήνου.

Οι πιο κοντινές στηρίξεις του ΓΔ είναι η γραμμή του ΕΚΜΟ30 στις 776 μονάδες και ο μέσος άξονας της 20ήμερης διακύμανσής του στις 770 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις δυο αυτές γραμμές, εμείς θα διατηρούμε την αισιοδοξία μας για την υπέρβαση των 800 μονάδων, αν όμως ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 776 και κυρίως τις 770 μονάδες, τότε μπορεί στην συνέχεια να έχουμε τον κίνδυνο μιας εαρινής ύφεσης προς τις 700 μονάδες.

Προσέχουμε λοιπόν τις 770 μονάδες τις οποίες προσέγγισε ο ΓΔ παρά 2 μονάδες σήμερα στις 12.30 μμ.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, 6 στις 10 μετοχές φέρουν αρνητικό πρόσημο με δύο από αυτές, τις ΒΥΤΕ και ΔΕΗ, να χάνουν λίγο περισσότερο του -3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει θετικά σήμερα.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Βρίσκονται σε θέση βολής για να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΤΚΑ, ΚΟΥΕΣ, ΓΕΚΤ, ΚΡΙ και ΠΛΑΙΣ ενώ σε θέση βολής για αντίστροφα σήματα πωλήσεων βρίσκονται οι, ΦΡΛΚ, ΠΑΠ, ΑΤΤ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΤΕΝΕΡΓ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά κάνοντας την σημερινή συνεδρίαση να μοιάζει με αναμονής.

Ωστόσο, αρκετές μετοχές σηκώνουν σήμερα όγκους, οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ σαν διανομές και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ σαν συσσωρεύσεις. Παρατηρούμε την αντίφαση, η μητρική ΓΕΚΤ να συσσωρεύεται και η εν μέρει θυγατρική ΤΕΝΕΡΓ να διανέμεται. Η τελευταία βρίσκεται και στο χαρτοφυλάκιό μας, αλλά δεν θα την πουλήσουμε αν δεν σπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος την στήριξη των 12,30 (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 12,42, αλλά στις 12,30 διέσπασε καθοδικά τα 12,30 ευρώ για λίγη ώρα).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text