Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021) με δισταγμό την μεσοπρόθεσμη πλευρική προς ανοδική του τάση

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021) με δισταγμό την μεσοπρόθεσμη πλευρική προς ανοδική του τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρι τούδε (4.20 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει άνοδο +1,10% (στις 783 μονάδες) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον (DOW σε νέα υψηλά έτους και DAX πολύ κοντά σε αυτά).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ από τα τέλη Γενάρη έως τώρα σχηματίζει ένα ανοδικό ζιγκ-ζαγκ το οποίο θα γεννήσει μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών αν διασπασθεί ανοδικά το επίπεδο ΥΚ20 των 800 μονάδων ή αν προσεγγίσει αυτό με δύναμη (>+1,50% ημερήσιο κλείσιμο).

Αντίθετα, θα έχουμε πρόβλημα αν πισωγυρίσει η καθοδική τάση του Γενάρη με καθοδική διάσπαση των 750 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 800 και 750 μονάδων, εμείς θα είμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Αν η ΤΕΝΕΡΓ κλείσει κάτω των 12,20, το ΤΧ θα πουλήσει 150 ακόμα κομμάτια της και με το προϊόν θα αγοράσει 500 ΠΛΑΙΣ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 54 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΦΡΛΚ, ΣΑΡ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν άνοδο μεταξύ +3% και +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοια διάκριση.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα οριακά η ΚΡΙ. Φαίνεται ότι έχει κι άλλο ανοδικό δρόμο. Όμως η εμπορευσιμότητά της δεν είναι πολύ ικανοποιητική.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΥΡΩΒ, ΕΥΠΙΚ, ΜΠΡΙΚ, ΚΟΥΕΣ, ΠΛΑΙΣ και ΙΝΤΚΑ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει οριακά μόνον η ΚΡΙ.

ΤΕΝΕΡΓ : νέα χαμηλά διμήνου σημειώνει σήμερα πλησιάζοντας τα 12 ευρώ. Δεν ξέρουμε το μέγεθος των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία του Τέξας.

Από σήμερα θα παρακολουθούμε 4 επιπλέον μετοχές που κατά τους τελευταίους 5-6 μήνες ανέβασαν εμπορευσιμότητα και είναι οι, ΜΠΡΙΚ (ακίνητη περιουσία), ΕΥΠΙΚ (Ευρωπαική Πίστη), ΚΕΚΡ (Κέκροψ ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) και ΠΕΤΡΟ (Πετρόπουλος εμπόρια οχημάτων).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text