Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τετ, 10/3/2021) το υψηλά των 830-840 μονάδων

Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τετ, 10/3/2021) το υψηλά των 830-840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από αρκετά ισχυρό 40ήμερο ράλι +12,50% (από τις 743 στις 837 μονάδες), σήμερα παγιώνει την υψηλή του θέση μη-έχοντας καμία διάθεση για διόρθωση (μεταβολή +0,05%).

Η τάση του ΓΔ είναι ανοδική με όλους τους δείκτες, βραχυ, μεσο, μακροπρόθεσμους, να φέρουν ανοδικές ενδείξεις που σημαίνει ότι η τάση του ΓΔ είναι συμπαγής ανοδική με αρκετές πιθανότητες συνέχισης.

Εμείς είμαστε μέσα στην τάση με κυλιόμενο στοπ στο γνωστό ΧΚ20 (Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών) που τώρα βρίσκεται στις 773 μονάδες. Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον μέσον άξονα των 800 μονάδων του 20ήμερου εύρους των 773-837 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ κινείται πάνω από τις 800 μονάδες, εμείς θα αισθανόμαστε ασφαλείς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το οριακό θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο σε μερικές βαριές μετοχές (ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ,ΤΕΝΕΡΓ), το 55% των 54 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ οι μετοχές με μεγάλη άνοδο άνω του +3% είναι τρεις (οι ΕΛΛΑΚΤ, ΟΛΘ, ΑΔΜΗΕ) σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι δύο, οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΔΜΗΕ, με μεγάλες ανόδους, +13% και +4% αντίστοιχα και πολύ μεγάλους όγκους. 1,5 εκατ και 1 εκατ τεμάχια αντίστοιχα, αλλά βρίσκονται χαμηλότερα από το υψηλό Ιανουαρίου λόγω ισχυρής προ διμήνου διόρθωσης. Το limit up της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οφείλεται στην είσοδο των Λάτσηδων στην εταιρία.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα μόνον μια μετοχή, ο ΑΒΑΞ και με μεγάλους όγκους.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΠ, ΣΑΡ, ΜΟΗ, ΓΕΚΤ, ΟΛΥΜΠ, ΟΤΟΕΛ, ΙΝΤΚΑ (με το αγκίστρι της μετά από προσφάτως διασπασθέντα στροφέα) και το ΠΛΑΙΣ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι αναφερθείσες ΕΛΛΑΚΤ, ΑΔΜΗΕ και ΑΒΑΞ συν τις ΓΕΚΤ και ΜΠΕΛΑ. Όλες ανοδικές.

Δείκτης τραπεζών : Αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, διορθώνει -2% (είχε φτάσει και προηγουμένως στο -4%) αποκρουόμενος και πάλι από την ισχυρή αντίσταση των 530 μονάδων. Οι πιθανότητες (λόγω εδραιωμένης ανοδικής τάσης σε ΧΑ και σε ξένα χρηματιστήρια) είναι υπέρ της ανοδικής διάσπασης των 530 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text