Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Τετ, 12/5/2021) νέα μικρή πτώση κάτω από τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Τετ, 12/5/2021) νέα μικρή πτώση κάτω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετριότατη θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση. Από την μια μεριά ο ΓΔ (-0,40%, στις 892 μονάδες, στις 4.20 μμ) δεν μπορεί να αντιδράσει ανοδικά μετά την χθεσινή πτώση, ούτε μπορεί (προς το παρόν) να επανέλθει πάνω από τις 900 μονάδες και από την άλλη μεριά, διατηρεί την μεσο και μακροπρόθεσμη ανοδική του τάση του κινούμενος περίπου στην μέση του 30ήμερου οριζόντιου καναλιού των 910-874 μονάδων και πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 (αν και οι βραχυχρόνιοι δείκτες τάσης έχουν ήδη δώσει σήματα πώλησης).

Δεν διακρίνουμε την αιτία της πτώσης του ΓΔ κάτω από τις 900 μονάδες, εκτός ίσως από το ότι η αγορά χρειάζεται μια διόρθωση μετά το ισχυρό ράλι του ΓΔ +22% από τα τέλη του Γενάρη και επίσης, στο παλιό ρητό της Wall street, που μπορεί να έχει μερική ισχύ και σήμερα, το “sell on May and go away” (πούλα τον Μάη και φεύγα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 93% αγορασμένο ΤΧ. Θα προχωρήσει σε πολύ περιορισμένες αγορές αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την εμφανή αντίσταση των 911 μονάδων ή θα προχωρήσει σε σημαντικές πωλήσεις αν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά το Χαμηλό 20 ημερών των 774 μονάδων).

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΕΛΧΑ, ΒΥΤΕ και ΕΤΕ χάνουν από -3% έως -4% σε σύγκριση με πέντε μετοχές, τις ΠΛΑΘ, ΑΤΤ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΙΣ και ΙΝΤΚΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +14%.

Η μετοχή της ημέρας : κατά την γνώμη μας είναι δύο, οι ΠΛΑΘ και ΠΛΑΙΣ που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά 2021. Αιτία είναι τα μη αναμενόμενα εξαιρετικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2021, της πρώτης με τζίρους +60% και κέρδη +500% και της δεύτερης με τζίρο +11%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική διάσπαση αντίστοιχα έγκυρης αντίστασης ή στήριξης.

Βρίσκονται κοντά να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΚΑΤ με στροφέα τα 1,77 ευρώ και η ΕΧΑΕ με αγκίστρι τα 4,24 ευρώ.

Στον αντίποδα βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα πωλήσεων οι, ΣΑΡ, ΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΤΕΝΕΡΓ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΘ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΙΣ, ΠΕΤΡ και ΟΛΘ ενώ καμία δεν σημειώνει χαμηλά 2021.

Μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων διακρίνουμε σε ΠΛΑΘ, ΑΒΑΞ και ΠΛΑΙΣ και διανομών σε ΕΥΡΩΒ και ΕΛΧΑ. Γενικά οι τράπεζες σήμερα έχουν μεγάλους τζίρους, περίπου τους μισούς της αγοράς και είναι μάλλον διανομές αφού ο ΔΤΡ χάνει -1,90%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text