Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021) την ανοδική αντίδρασή του από τα χαμηλά τριμήνου των 860 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021) την ανοδική αντίδρασή του από τα χαμηλά τριμήνου των 860 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα αλλά ούτε και μας δυσαρεστεί η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,60% (στις 880 μονάδες, στις 3.50 μμ) με καλό τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο αν συνυπολογίσουμε τα πακέτα της ΑΛΦΑ) ή φτωχό τζίρο (45 εκατ αν δεν τα υπολογίσουμε) ενώ το διεθνές περιβάλλον είναι πολύ ευνοϊκό (οι ΗΠΑ βρίσκονται σε νέα ιστορικά υψηλά και η Ευρώπη κατά μέσον όρο πολύ κοντά στα υψηλά 10ετίας – οι μισές ευρωπαικές χώρες έχουν ξεπεράσει τα υψηλά 2008 και οι μισές όχι – η Ελλάδα βρίσκεται απελπιστικά χαμηλότερα από τα δικά της υψηλά 2008 των 5350 μονάδων).

Στο μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ βλέπουμε ότι ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται μάλλον αδύναμος στο κάτω ήμισυ του τρίμηνου οριζόντιου καναλιού των 927-860 μονάδων δηλαδή, σε καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Για να επανέλθει η ανοδική τάση του Φεβρουαρίου – Μαΐου, θα πρέπει ο ΓΔ να ξεπεράσει δύο εμπόδια, πρώτον, τις 890 μονάδες όπου συμπίπτουν οι γραμμές του ΕΚΜΟ30 και του μέσου άξονα της τρίμηνης διακύμανσης και δεύτερον, να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων που συμπίπτει με ανάκτηση (retracement) των 2/3 της διόρθωσης Ιουνίου.

Μόνον λοιπόν αν ο ΓΔ ανακτήσει άμεσα τις 900 μονάδες εμείς θα σκεφθούμε για επαναγορές των μετοχών που πουλήσαμε κατά την πρόσφατη διόρθωση.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 6/10 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικά πρόσημα και τα 4/10 αρνητικά ενώ δύο μετοχές, οι ΑΛΦΑ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι η ΑΛΦΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,83% με μεγάλους όγκους 44 εκατ τεμαχίων, προφανώς από πακέτα. Ήδη η μετοχή, από κάτω του ενός ευρώ που βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1,14 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης-ΥΚ60 ή αντίστοιχα στήριξης-ΧΚ60.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΥΡΩΒ με στροφέα τα 0,87 και ΙΝΤΚΑ με στροφέα τα 1,7.

Αντίστροφα, τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων οι, ΔΕΗ με πωλητικό στροφέα τα 8,7 ευρώ, ΕΛΧΑ 1,95, ΕΧΑΕ 3,9, ΒΙΟ 4,4 και ΒΥΤΕ με πωλ στροφέα τα 2,15 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά τριμήνου δείχνοντας ότι η αγορά είναι κατά κάποιο τρόπο ουδέτερη.

Μεγάλους όγκους σημειώνει σήμερα μόνον η ΑΛΦΑ. Το σημερινό ισχυρά θετικό πρόσημο με μεγάλους όγκους δείχνει ότι οι αισιόδοξοι για την ΑΛΦΑ είναι πιο αποφασιστικοί ή επίμονοι σε σχέση με τους απαισιόδοξους.

Θα επανέλθουμε αύριο πριν τις 4.00 μμ.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text