Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Χωρίς πολλές δυνάμεις (τζίρους) προσπαθεί ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022) να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή του των 840 μονάδων

Χωρίς πολλές δυνάμεις (τζίρους) προσπαθεί ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022) να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή του των 840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σαφώς κουρασμένη φαίνεται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,40% (στις 840 μονάδες, στις 4.30 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με δυσμενείς εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες (ο DAX σημειώνει αυτή τη στιγμή χαμηλό τριμήνου που δεν μπόρεσε χθες να καταγράψει σε τιμές κλεισίματος).

Η κατάσταση στο ΧΑ είναι ασαφής, ο ΓΔ κατάφερε μεν να απομακρυνθεί κατά 25 μονάδες ή +3% από τον πυθμένα των 815 μονάδων των μέσων Ιουνίου αλλά απέχει πάρα πολύ να πλησιάσει το οχυρό των 900 μονάδων που θα κρίνει την επάνοδό του σε ανοδική τάση.

Οι πιθανότητες είναι μάλλον υπέρ της επικρατούσας καθοδικής τάσης με κίνδυνο να δούμε μες στο καλοκαίρι τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 45% με μετοχές και 55% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και με 4 μετοχές, τις ΙΚΤΙΝ, ΦΡΙΓΟ, ΣΑΡ και ΔΕΗ,  να σημειώνουν  μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δύο προβληματικές μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ και ΚΕΚΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Οι μετοχές που είναι τεχνικά ενδιαφέρουσες , δηλαδή αυτές που σημειώνουν νέα υψηλά τριμήνου (δεν είναι καμία σήμερα) ή που πολιορκούν τον στροφέα τους (είναι μόνον 4 από τις 60 που παρακολουθούμε και είναι οι, ΕΕΕ, ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓΥ και ΕΛΤΟΝ), είναι βλέπουμε πολύ λίγες.

Αντίθετα, είναι αρκετές οι μετοχές, γύρω στις 10 από τις 60, που πολιορκούν τον πωλητικό τους στροφέα (έγκυρη στήριξη – χαμηλό διμήνου). Ωστόσο,  καμία σήμερα δεν σημειώνει νέο χαμηλό τριμήνου.

Η κατάσταση λοιπόν δεν είναι και πολύ ευχάριστη, όχι μόνον στον ΓΔ και ΔΤΡ αλλά και γενικά στο πλάτος της αγοράς.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text