Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πατά σήμερα (Παρ, 19/8/22) τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ πατά σήμερα (Παρ, 19/8/22) τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αξιόλογη νίκη τείνει να πετύχει σήμερα ο ΓΔ ανακτώντας το ορόσημο των 900 μονάδων με μικρή άνοδο +0,40% (στις 901 μονάδες, στις 4.20 μμ) και μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο χωρίς τα πακέτα των 30 εκατ του ΟΠΑΠ) ενώ η Ευρώπη υποχωρεί οριακά εντός Αυγουστιάτικου στενού οριζόντιου καναλιού που διαδέχτηκε την μεγάλη αντίδραση περίπου +10% του Ιουλίου.

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα το ράλι του με αργό βηματισμό σε υπεραγορασμένη περιοχή +15,50% πάνω από τον πυθμένα των 879 μονάδων των αρχών Ιουλίου που πιθανόν να ζητήσει σύντομα διόρθωση ή παγίωση.

Το ΤΧ με μετοχική έκθεση περίπου 90% θα προχωρήσει σε περαιτέρω αγορές μόνον αν ο ΓΔ εμφανίσει στα παρόντα επίπεδα ένα οριζόντιο κανάλι παγίωσης και το σπάσει ανοδικά.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

ΤΟ ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή περίπου ισαριθμούν των καθοδικών ενώ δυο μετοχές οι, ΦΡΙΓΟ και ΒΙΟΣΣΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την αλλοπρόσαλλη ΑΤΤ, που σημειώνει σήμερα Limit down μετά από διπλασιασμό τιμής μέσα σε 10 ημερολογιακές μέρες στα μέσα Αυγούστου.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η πολύπαθη ΦΡΙΓΟ, μετοχή εταιρίας με αρνητική καθαρή θέση (τα χρέη της είναι μεγαλύτερα από την περιουσία της) που σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +6,60% με μεγάλους όγκους 850 χιλ τεμαχίων (τζίρου 100 χιλ ευρώ). Σήμερα διασπά ανοδικά εμφανή στροφέα των 0,12 ευρώ προσφέροντας ενδιαφέρον στοίχημα στους τζογαδόρους του ΧΑ.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα μόνον μια, η σημαντική ΑΛΦΑ που διασπά με μικρή άνοδο +0,60% αλλά μεγάλους όγκους 8,3 εκατ τεμαχίών μέχρις στιγμής την αντίσταση – οχυρό του 1 ευρώ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών οι, ΒΙΟΣΣΚ με στροφέα – υψηλό τριμήνου των 0,71, ΠΑΠ 2,61, ΕΨΙΛΟΝ 6,15, ΜΠΕΛΑ 15,8 και ΕΥΔΑΠ με στροφέα τα 8,05 ευρώ.

Νέα υψηλά τετραμήνου πετυχαίνει και σήμερα και πάλι μόνον η ΕΕΕ.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

Σημείωση (της EuroCapital) για το σχόλιο της 17/8/2022

Προχθές, 17/8/2022, ήταν η μοναδική μέρα του έτους που, η EuroCapital, λειτούργησε χωρίς κάποιο άτομο σε "υπηρεσία", αφού το άτομο που είχε ορισθεί να βρίσκεται σε "υπηρεσία γραφείου", ζήτησε αιφνιδίως -και έλαβε- άδεια, για προσωπικούς λόγους.
Εν τούτοις, όπως και άλλες φορές, ο κ. Δημόπουλος, είχε επιφορτισθεί να ανεβάσει ο ίδιος το σχόλιό του, όπως και έκανε. Πλην όμως, κατά τα φαινόμενα, κάποιος κακός χειρισμός ή κάποια αστοχία της σύνδεσης με το ίντερνετ (αυτές τις μέρες ο κ. Δημόπουλος ανεβάζει τα σχόλιά του από χώρο εκτός Αθηνών), δεν επέτρεψε την δημοσίευσή του, κάτι που ο κ. Δημόπουλος και εμείς, αντιληφθήκαμε αρκετά αργότερα.
Είναι αλήθεια ότι λάβαμε πολλά μηνύματα με ερωτήματα ή και έκφραση διαμαρτυρίας. Δεν απαντήσαμε, αφού σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερο να απαντήσουμε εδώ, προς όλους.
Λυπούμαστε για το αιφνίδιο πρόβλημα και ζητούμε συγνώμη. Δυστυχώς, τις καλοκαιρινές μέρες των αδειών, συχνά συμβαίνουν αστοχίες.
Ήδη, φροντίσαμε ώστε, από σήμερα και για το υπόλοιπο διάστημα των αδειών, να υπάρχει πάντα κάποιο άτομο σε υπηρεσία.
Γιάννης Σιάτρας

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text