Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, διόρθωσε με αρκετή πτώση αλλά με μικρό τζίρο στις 860 μονάδες, λίγο κάτω από την γραμμή του ΑΚΜΟ200

Ο ΓΔ σήμερα, Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, διόρθωσε με αρκετή πτώση αλλά με μικρό τζίρο στις 860 μονάδες, λίγο κάτω από την γραμμή του ΑΚΜΟ200

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας πτόησε ιδιαίτερα η σημερινή συνεδρίαση καθώς το μέγεθος πτώσης του ΓΔ ήταν μέτριο -1,40%, κλείσιμο στις 861 μονάδες, οι τζίροι μικροί, 46 εκατ, και οι ξένοι δείκτες διόρθωσαν επίσης αρκετά αλλά στα ψηλά της εποχής (εκτός του Nasdaq που αρχίζει να πλησιάζει τα χαμηλά εποχής παραμένοντας έτσι σε πλήρη καθοδική τάση).

Οι λόγοι της σημερινής πτώσης είναι η ανακοίνωση της αμερικανικής FED ότι θα αργήσουν τα επιτόκια να μπούν σε πτωτική πορεία και δεύτερον όλοι οι δείκτες, Αθηνών και ξένοι, είναι σχεδόν υπεραγορασμένοι και χρειάζονται κάποια διόρθωση.

Στο γράφημα του ΓΔ (θα αναρτηθεί αύριο, Παρασκευή πρωί) θα δούμε δυο δυσμενείς εξελίξεις, την σημερινή καθοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ200 με ταυτόχρονη προσέγγιση παρά μία μονάδα της στήριξης – χαμηλού 8 ημερών των 860 μονάδων. Ωστόσο, οι δυό αυτές εξελίξεις έλαβαν χώρα στα ψηλά 4μήνου και με bullish τον ΕΚΜΟ(15-80) (εύστοχο δείκτη μεσομακροχρόνιας τάσης) που σημαίνει ότι είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για επάνοδο της καθοδικής κύριας τάσης.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 4/10/22

Το ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει αύριο πράξεις. Θα αναφερθούμε στο αυριανό σχόλιο των 4.30 μμ.

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα τα 5/6 των μετοχών και ανοδικά το 1/6 ενώ 4 μετοχές, οι ΚΕΚΡ, ΕΝΤΕΡ, ΦΡΙΓΟ και ΕΕΕ, σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΤΤΙΚΑ, που έκλεισε με μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – έγκυρης αντίστασης έδωσε σήμερα η μικράς εμπορευσιμότητας ΑΤΤΙΚΑ ενώ καμία δεν έδωσε αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Νέα υψηλά 4μήνου σημείωσε σήμερα η ΑΤΤΙΚΑ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος οι ΚΟΥΕΣ και ΠΑΠ.

Διανομές (αλλά όχι μεγάλες) διακρίναμε σε ΤΕΝΕΡΓΑ και ΕΕΕ και συσσωρεύσεις (επίσης όχι μεγάλες) σε ΜΟΗ.

Θα επανέλθουμε αύριο πριν το κλείσιμο .

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text