Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022) να κατοχυρώσει την χθεσινή οριακή ανάκτηση των 900 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022) να κατοχυρώσει την χθεσινή οριακή ανάκτηση των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,30%, στις 903 μονάδες στις 4.20 μμ και με προβλεπόμενο τζίρο 55 εκατ) παγιώνει τα μεγάλα κέρδη των 115 μονάδων ή σχεδόν +15% των τελευταίων 40 ημερών και, επι πλέον, να κατοχυρώσει για δεύτερη μέρα την θέση του πάνω από τις 900 μονάδες.

Ο ΓΔ διαγραμματικά βρίσκεται σε κάπως άβολη θέση. Από την μια μεριά εμφανίζεται πανίσχυρος με το αναφερθέν εκπληκτικό recovery rally, και από την άλλη μεριά είναι σαφώς υπεραγορασμένος χωρίς καμία ουσιαστική διόρθωση εντός του ισχυρού ράλι.

Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί αν ο εν λόγω δείκτες προχωρήσει σε μια ήπια διόρθωση πάνω από την στήριξη των 860 μονάδων ή, ακόμα καλύτερα, αν προχωρήσει σε σχηματισμό στενής ζώνης στις 900 ±2% μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές και 7% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή  οριακά υπερτερούν των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΑΔΜΗΕ, ΜΙΓ, ΑΤΤΙΚΑ, ΑΤΤ και ΔΕΗ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : η μόνη που κάπως μας κάνει εντύπωση είναι η ΑΔΜΗΕ που πετυχαίνει στα χαμηλά της μεγάλη άνοδο + 6% με μεγάλους όγκους 500 χιλ τεμαχίων χωρίς να διασπά κάποια αντίσταση.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – στροφέα – υψηλού τριμήνου οι : ΜΙΓ με στροφέα τα 0,0316 ευρώ, ΜΟΤΟ 2,3, ΕΛΧΑ 1,48 και τα ΕΛΠΕ με στροφέα τα 7 ευρώ.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΤΤΙΚΑ, ΔΕΗ, ΣΕΝΕΡ, ΕΠΣΙΛΟΝ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ ενώ μόνον ο ΠΑΠ σημειώνει αυτή τη στιγμή χαμηλό εποχής.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30  μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text