Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Τετ. 16/11/22) βιαίως κάτω των 900 μονάδων

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Τετ. 16/11/22) βιαίως κάτω των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά από ισχυρό 40ήμερο recovery rally ύψους σχεδόν +15% (από τις 788 μονάδες του τέλους Σεπτέμβρη ως τις χθεσινές 904 μονάδες)  ήρθε σήμερα καθυστερημένη μια ουσιαστική ημερήσια διόρθωση του ΓΔ -1,88% (στις 888 μονάδες, στις 4.20 μμ) με αρκετό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ταυτόχρονες αλλά ηπιότερες διορθώσεις στην Ευρώπη (DAX -1%).

Η μέχρις στιγμή διόρθωση της αγοράς, κατά την γνώμη μας, δεν αποτελεί απειλή για την τρέχουσα ανοδική τάση καθώς λαμβάνει χώρα πάνω από τους κινητούς μέσους  ΑΚΜΟ200 και EKMO30 που συμπίπτουν στις 867 μονάδες ενώ το καθοδικό retracement  της σημερινής διόρθωσης σε σχέση με την ανοδική διαδρομή ΧΕ (κοίτα γραφ) είναι μόλις 12%.

Θα υπήρχε κάποιος λόγος ανησυχίας αν (βάσει των στατιστικών μας) ο σημερινός συνολικός τζίρος ξεπέρναγε τους χθεσινούς των 75 εκατ και σημειωνόταν πτώση χειρότερη του -1,20%, γεγονός που θα σήμαινε βίαιη έξοδο κεφαλαίων από το ΧΑ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1,90% με τζίρο μεγαλύτερο των 75 εκατ, το ΤΧ θα μειώσει οριακά την μετοχική του έκθεση πουλώντας 9000 ΙΝΤΚΑ.

Μετοχές

Μόνον 3 μετοχές, οι ΒΙΟΣΣΚ, ΕΠΣΙΛ, ΑΛΜΥ, κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο, η ΒΙΟΣΣΚ με άνοδο άνω του +3%, ενώ από τις πτωτικές 7 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΦΡΙΓΟ, ΔΕΗ, ΣΑΡ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΕΚ, ΑΤΤ, χάνουν περισσότερο του -3%.

Η μμετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο χαρακτηρισμό αλλά μας κάνει θετική εντύπωση  η ΒΙΟΣΣΚ που σε τέτοια άσχημη συνεδρίαση πετυχαίνει άνοδο +4,40% με όγκο 650 χιλ τεμαχίων και εκ δευτέρου η ΕΠΣΙΛ που κινείται με μικρή άνοδο αλλά μεγάλο τζίρο πολύ κοντά στον αγοραστικό της στροφέα των 6,04 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά 3μήνου ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνει ο ΠΑΠ.

Ο συνολικός τζίρος είναι αρκετός αλλά δεν διακρίνουμε ιδιαίτερες διανομές σε κατιδίαν μετοχές, μερικώς μόνον σε ΟΠΑΠ.  Συσσωρεύσεις λαμβάνουν χώρα σήμερα σε ΒΙΟΣΣΚ.

Την μεγαλύτερη πτώση της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή σημειώνει η ΠΕΙΡ -5%, λόγω πολύ μεγάλου συντελεστή beta , περίπου 2,5.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα προσέχοντας την στήριξη διπλού τοπικού πυθμένα στις 860 μονάδες του ΓΔ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text