Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 29-12-22) την πλευρική του διακύμανση στο εύρος των 904-925 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 29-12-22) την πλευρική του διακύμανση στο εύρος των 904-925 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέν νεότερο από το μέτωπο του ΧΑ. Ο ΓΔ (-0,20%, στις 922 μονάδες, στις 4.20 μμ) παραμένει εγκλωβισμένος στο οριζόντιο κανάλι των 904-925 μονάδων με μικρό σημερινό τζίρο (20 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια ανιαρή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Όμως, ο ΓΔ εμφανίζει δύναμη σε σχέση με τους ευρωπαικούς δείκτες κινούμενος στο άνω όριο του οριζόντιου καναλιού του ενώ οι ευρωπαικοί κινούνται στο κάτω όριο του δικού τους μηνιαίου εύρους.

Αυτή η αντιφατική κατάσταση δεν θα αργήσει να λυθεί. Εάν οι ξένοι δείκτες κινηθούν ανοδικά προς εξουδετέρωση της βύθισης περίπου -5% που σημείωσαν κατά τις αρχές Δεκεμβρίου, τότε ο ΓΔ πιθανόν να διασπάσει τον στροφέα των 924-25 μονάδων και να ορμήσει προς το ορόσημο τω 1000 μονάδων. Αν όμως οι ξένοι κάνουν και δεύτερη βύθιση, τότε πιθανόν ο ΓΔ να εγκαταλείψει, ίσως προσωρινά, την πολιορκία των 925 μονάδων και να κινηθεί πίσω προς στις 900 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Οι πρώτες συνεδριάσεις του 2023 λοιπόν πιθανόν να έχουν πολύ ενδιαφέρον καθώς ο Δεκέμβριος ήταν μήνας κατά κάποιο τρόπο πλευρικός – αναμονής και θα πρέπει να ακολουθηθεί από μια σχετικά ισχυρή τασική κίνηση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την πολύ μικρή μεταβολή του ΓΔ, οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή διπλάσιες των ανοδικών αλλά δυο μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ και ΓΕΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ασταθή ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο αλλά αξίζουν αναφοράς τρεις ανοδικές, οι

ΙΝΚΑΤ που σημειώνει υψηλό διμήνου με μεγάλη άνοδο +5,33% και μεγάλους όγκους σχεδόν 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ  που συνεχίζει ακάθεκτη την από μηνός περίπου +20% άνοδό της με μεταβολή σήμερα +3% με περίπου 200 χιλ τεμάχια και,

ΤΕΝΕΡΓΑ που διασπά ανοδικά σήμερα 5νθήμερο «τριγωνάκι» αποκτώντας δύναμη προς τα 22 ευρώ (αυτή τη στιγμή στα 20,6).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση αγοραστικού ή αντίστοιχα πωλητικού στροφέα.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα ή αγκιστριού οι, ΜΠΕΛΑ με σηματοδότρια αγορών στα 16 ευρώ, ΣΑΡ 6,85, ΕΛΠΕ 7,6 και ΤΙΤ 12,6 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΓΕΚΤ και ΑΤΤΙΚΑ η οποία  σταμάτησε από προχθές στην περιοχή των 2 ευρώ τα απανωτά limit up αλλά που ενισχύεται με μικρές σχετικά ανόδους.

Θα επανέλθουμε αύριο προσυνεδριακά για να κλείσουμε την χρονιά.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text