Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023) λίγο κάτω των 1100 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023) λίγο κάτω των 1100 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρνείται και σήμερα να διορθώσει η αγορά με τον ΓΔ να συνεχίζει επί 3 μέρες να πολιορκεί τις 1100 μονάδες. Αυτή τη στιγμή (4.25 μμ) ο ΓΔ χάνει -0,30% (στις 1090 μονάδες) με μειωμένο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες να σημειώνουν ή να πλησιάζουν νέα υψηλά έτους.

Διακρατούμε λοιπόν εμείς οι trend followers τις μεγάλες long θέσεις μας όσο δεν βλέπουμε εμφανή σήματα καθοδικής αναστροφής (πχ καθοδική διάσπαση Χαμηλού 20 ημερών που τώρα βρίσκεται πολύ χαμηλά) ή έστω ενδείξεις αδυναμίας (πχ ένα ημερήσιο κλείσιμο του ΓΔ χειρότερο του -2% με τζίρο μεγαλύτερο των προηγηθέντων).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή σχεδόν τα 2/3 των μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΒΙΟΣΣΚ και ΣΕΝΕΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΒΙΟΣΣΚ που πλησιάζει με δύναμη (+4,66% με 100 χιλ κομμάτια μέχρις στιγμής) τον στροφέα των 0,70 ευρώ. H μετοχή είναι μεν penny stock, κάτω του ενός ευρώ, όμως έχει την δυναμική, όπως δείχνει ο ανερχόμενος OBV, να πιάσει και το 1 ευρώ. Όμως, δεν έχει εμπορευσιμότητα και δύσκολο να «ποντάρει» κανείς σε αυτήν μεγάλα σχετικά ποσά, άνω των 20.000 ευρώ. Μεγάλο ρόλο στο ανοδικό εγχείρημά της θα παίξει η γενική αγορά, να μπορέσει ο ΓΔ να κρατηθεί τους επόμενους μήνες πάνω από τις 1000 μονάδες.

Ο ΠΕΤΡΟ είναι μια μετοχή που χτυπήθηκε άσχημα το 2022 (πτώση περίπου -50%), όμως εδώ και μερικούς μήνες στρώνει ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα (σκαλοπάτια) που του δίνουν προοπτική να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του 2022. Ο ΠΕΤΡΟ σήμερα διέσπασε ανοδικά την ανάπαυλα του δεύτερου σκαλοπατιού.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέα – υψηλού τριμήνου, διακρίνουμε τις, ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 2,4 ευρώ, ΕΝΤΕΡ 4,8, ΕΥΑΠΣ 3,62 και ΕΕΕ με στροφέα τα 28,7 ευρώ και όπως είπαμε, ΒΙΟΣΣΚ με στροφέα τα 0,70 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα αρκετές μετοχές παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ και είναι οι, ΣΕΝΕΡ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΤΙΤ, ΦΡΛΚ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΤΟΝ, ΕΛΧΑ και ΠΕΤΡΟ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text