Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 13/3/23) η καταβύθιση του ΓΔ προς τις 1000 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 13/3/23) η καταβύθιση του ΓΔ προς τις 1000 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύσκολες ώρες περνούν και σήμερα οι κατέχοντες μετοχές καθώς ο ΓΔ με νέα μεγάλη πτώση -1,40% (στις 1040 μονάδες, στις 4.20 μμ, ενώ είχε φτάσε και -2,90% στις 1025 μονάδες) και με πολύ μεγάλους όγκους (140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ παρόμοια bearish εικόνα παρουσιάζουν και τα ευρωπαϊκά μαζί με τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Αιτία της σημερινής πτώσης είναι η χρεοκοπία δυο μικρών αμερικανικών τραπεζών λόγω πληθωρισμού – ανόδου των επιτοκίων. Ο μηχανισμός είναι ο εξής : τα πακέτα για την αντιμετώπιση της ύφεσης της πανδημίας του κορονοϊού προκάλεσαν πληθωρισμό τον οποίο προσπαθούν εδώ και ενάμιση χρόνο να αντιμετωπίσουν οι Κεντρικές Τράπεζες με αύξηση επιτοκίων η οποία προκαλεί ζημιά στις τράπεζες με την έννοια ότι δέχονται μεν καταθέσεις με τα υψηλά επιτόκια αλλά δυσκολεύονται να δανείσουν τις επιχειρήσεις με τόσο υψηλά επιτόκια με συνέπεια να πληρώνουν τόκους καταθέσεων χωρίς να μαζεύουν τόκους από δάνεια, γεγονός που για να φανούν συνεπείς στους καταθέτες αναλώνουν τα ίδια κεφάλαιά τους τα οποία τείνουν να γίνουν αρνητικά που σημαίνει χρεοκοπία.

Ο ΓΔ δεν έχει ακόμα καταστεί υπερπωλημένος. Προς τούτο σύμφωνα με τα στατιστικά μας θα έπρεπε να είχε πέσει κάτω του -12% από το υψηλό έτους των 1133 δηλαδή κάτω των 1000 μονάδων. Τώρα, στις 1040 μονάδες δεν θα πρέπει να θεωρηθεί υπερπωλημένος που  σημαίνει ότι θα μπορούσε να έχει ακόμα δρόμο προς τα κάτω.

Προς το παρόν εμείς διατηρούμε τις ισορροπημένες θέσεις μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 53% με μετοχές και 47% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο ΓΔ σημειώνει ισχυρή ανοδική αντίδραση φτάνοντας τώρα στις 1046 μονάδες (-0,95% από το κλείσιμο Παρασκευής) και με κηροπήγιο της μορφής «σφυριού». Όμως, τέτοιος σχηματισμός στην θέση που βρίσκεται, στα ψηλά πενταμήνου, δεν προοιωνίζεται ανοδική αναστροφή με μεγάλες πιθανότητες. Οπότε θεωρούμε την συνεδρίαση σαν ουδέτερη.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει άνοδο άνω του +3% ενώ αντίθετα 9 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ, ΜΟΤΟ, ΚΡΙ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΚΑΤ, ΙΚΤΙΝ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Νέα χαμηλά έτους διακρίνουμε μόνον σε ΦΡΙΓΟ, ΤΕΝΕΡΓ και ΟΤΕ..

Διανομές διακρίνουμε σε ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΜΟΗ και ΣΕΝΕΡ.

Συσσωρεύσεις τείνουν να παρουσιαστούν στις 4 συστημικές τραπεζικές μετοχές, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ διότι προσελκύστηκαν σαν αγοραστές βραχυχρόνιοι traders σήμερα το πρωί καθώς οι εν λόγω μετοχές παρουσίαζαν υποχώρηση σχεδόν -20% από την κορυφή Φεβρουαρίου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

-----

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text