Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σήμερα (Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023) με μικρή πτώση λίγο κάτω του υψηλού έτους των 1133 μονάδων το οποίο είχε σπάσει ανοδικά στο σημερινό άνοιγμα.

Ο ΓΔ κινείται σήμερα (Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023) με μικρή πτώση λίγο κάτω του υψηλού έτους των 1133 μονάδων το οποίο είχε σπάσει ανοδικά στο σημερινό άνοιγμα.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας πτοεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή , -0,60%, στις 1124 μονάδες, στις 4.15 μμ, με μέτριο τζίρο, 65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και με παρόμοια συμπεριφορά (μικρή πτώση από τα υψηλά έτους) στους κύριους ξένους δείκτες.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι bullish, ένας τρίμηνος σχηματισμός ανηφορικού τριγώνου, του DEA/BE του σχήματος, με καλές στατιστικές πιθανότητες (55%-65%) ανοδικής εκτόνωσης.

Παραμένουμε λοιπόν αισιόδοξοι όσο ο ΓΔ δεν θα πέφτει κάτω από το χαμηλό 20 ημερών που από προχτές βρίσκεται στις 1183 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 95% με μετοχές ΤΧ.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθαρά πτωτικό με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά αλλά μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη πτώση, -4%, ο ΟΛΘ, που ωστόσο σήμερα έκοψε μεγάλο μέρισμα ισοδυναμούν με το περίπου 5% της τιμής του.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει  σήμερα τέτοιο τίτλο.

Ωστόσο 4 blue chips τραβούν θετικές εντυπώσεις : η ΕΕΕ, η οδηγός του ΧΑ κατά τις τελευταίες εβδομάδες, που σημειώνει σήμερα νέο υψηλό έτους, ο ΤΙΤΚ που πλησιάζει το υψηλό έτους, η ΒΙΟ που επιμένει να κινείται ελαφρά θετικά λίγο κάτω από το ψηλό έτους και κυρίως η ΠΕΙΡ που σχηματίζει ένα ευδιάκριτο ανηφορικό τρίγωνο με στροφέα τα 2,4 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου ενώ τείνουν να το πραγματοποιήσουν οι, ΠΕΙΡ όπως είπαμε με στροφέα τα 2,4 ευρώ, ΟΛΠ με στροφέα τα 19,6, ΔΕΗ 8,4, ΓΕΚΤ 12,6 και ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 8 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text