Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Παρ, 9/6/23) σε νέα υψηλά έτους, λίγο πάνω από τις 1250 μονάδες

Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Παρ, 9/6/23) σε νέα υψηλά έτους, λίγο πάνω από τις 1250 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια μεγάλη χρηματιστηριακή άνοδο ,διπλασιασμό τιμών σε 2-2,5 χρόνια, (από το μνημονιακό 2012-13 και το συριζαϊκό 2016-17).

Εντυπωσιακή είναι η επιμονή της τρέχουσας ανοδικής τάσης με τον ΓΔ να συμπληρώνει άνοδο ΥΤΥ (12μήνου) +46% έναντι +8% του πανευρωπαϊκού STOXX600.

Αυτή τη στιγμή, (4.30 μμ) ο ΓΔ κερδίζει +0,30% (στις 1262 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (130 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σχεδόν δίμηνη πλάγια κίνηση των ευρωπαϊκών δεικτών κοντά στα υψηλά έτους.

Η τάση του ΓΔ είναι ισχυρά ανοδική αλλά δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική μεσομακροπρόθεσμη κορυφή. Όμως ξέρουμε ποιο είναι το στοπ λοςς μας, είναι το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών που σε μια εβδομάδα θα υψωθεί στις 1190 μονάδες, επίπεδο ικανοποιητικό για πωλήσεις δεδομένου ότι η μέση τιμή αγορών μας είναι στις περίπου 900 μονάδες του ΓΔ.

Εφόσον κινούμαστε πάνω από το stop loss μας, παραμένουμε «αγορασμένοι».

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 94% με μετοχές και 6% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στίγμή τα 2/3 των μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 7 μετοχές, οι ΠΛΑΘ, ΟΛΥΜΠΛ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΙΚΑ, ΙΚΤΙΝ, ΛΑΒΙ, ΚΕΚΡ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% ενώ μόνον μια, η όπως φαίνεται καταδικασμένη ΦΡΙΓΟ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΠΛΑΘ που δίνει σήματα αγορών με μεγάλη άνοδο +13% και μεγάλους όγκους 320 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Όμως, τα τρίμηνά της δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά (τζίρος -12,5% και καθ κέρδη -55%). Ίσως υπάρχει κάποια πρόσφατη θετική είδηση για την εταιρία.

Αρκετές μετοχές σημειώνουν σήμερα μεγάλες ανόδους άνω του +1,50% με μεγάλους όγκους όπως οι, ΟΛΥΜΠ, ΙΚΤΙΝ, ΛΑΒΙ, ΙΝΤΡ, ΕΛΧΑ, ΛΑΜΔΑ και ΙΝΚΑΤ.

Εξ αυτών δίνουν σήματα αγορών δίνουν οι, ΟΛΥΜΠ, ΛΑΒΙ και ΕΛΧΑ εκ των οποίων της ΕΛΧΑ δείχνει να είναι υψηλών πιθανοτήτων μεγάλου κέρδους.

Προσέχουμε την ΕΠΣΙΛ που συσσωρεύεται λίγο κάτω από τον στροφέα της των 8,15 ευρώ.

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα περίπου 15 μετοχές από τις 60 που παρακολουθούμε που σημαίνει ότι η ανοδική τάση είναι ακόμα ακμαία.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text