Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο καλπάζων ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει και τις 850 μονάδες

Ο καλπάζων ΓΔ προσπαθεί να ανακτήσει και τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 19.4) με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,30% (στις 844 μονάδες στις 3.45 μμ) με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες συμπεριφορές (ανοδικές αντιδράσεις μετά την μεγάλη διόρθωση Φεβρουαρίου – Μαρτίου) των ξένων δεικτών.

Ήδη ο ΓΔ έχει συμπληρώσει ράλι +8,20% από αρχές Απρίλη και δεν τον θεωρούμε ακόμα υπεραγορασμένο (προς τούτο θα έπρεπε να ξεπερνούσε το +13% από το χαμηλό 20ημέρου).

Αυτό που περιμένουμε από τον ΓΔ είναι να κάνει μια ήπια διόρθωση στο ανοδικό γύρισμα ή στην υπέρβαση της οποίας να αυξήσουμε την μετοχική μας έκθεση η οποία είναι ακόμα σε μέτρια επίπεδα (66% επί του κεφαλαίου μας).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά αλλά καμία αρνητική μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -2,50% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΙΑΣΩ, ΜΙΓ και ΜΥΤΙΛ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : για μια ακόμα φορά είναι ο ΜΥΤΙΛ ο οποίος με μεγάλη άνοδο +3,90% και μεγάλο τζίρο, σχεδόν 7 εκατ, τον μεγαλύτερο της ημέρας, να πετυχαίνει νέο υψηλό έτους και 9ετίας.

Θετική εντύπωση μας κάνουν οι εξής μετοχές :

-ΙΑΣΩ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +4,50% πλησιάζοντας τον στροφέα – αντίσταση ανοδικού τριγώνου. Το ΙΑΣΩ με την σημερινή άνοδο παρουσιάζει το καλύτερο (ανοδικότερο) γράφημα του ΧΑ.

-ΜΙΓ : Με μεγάλη άνοδο +4,30% και μεγάλο όγκο ,3,5 εκα τεμαχίων, πλησιάζει και αυτή αγοραστικό στροφέα- υψηλό έτους.

-ΒΙΟ : επίσης με ικανοποιητική άνοδο +1,50% και μεγάλο όγκο 180 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζει μεσοπρόθεσμο στροφέα – υψηλό 30 ημερών.

Επίσης, παρακολουθούμε με αγοραστικό ενδιαφέρον τις ΣΑΡ και ΦΦ που σηκώνουν μεγάλους όγκους με μέτριες ανόδους, περίπου +0,60% αυτή τη στιγμή ενώ πριν 2 ώρες είχαν φτάσει και το +2%, κοντά στα χαμηλά διμήνου. Είναι μετοχές που παρά τα άριστα θεμελιακά τους στοιχεία δεν έχουν ακόμα τρέξει στην απριλιάτικη ανοδική αντίδραση.

Από την άλλη μεριά, δεν μας ανησυχούν οι μεγάλοι όγκοι (διανομές) με μικρή πτώση τιμής στις πρόσφατες νικήτριες ΕΛΠΕ και ΤΕΝΕΡΓ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text