Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα η ακινησία της αγοράς στην χαμηλή περιοχή των 770 μονάδων του ΓΔ

Συνεχίζεται και σήμερα η ακινησία της αγοράς στην χαμηλή περιοχή των 770 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την μέχρις στιγμής σημερινή (Τετάρτης, 20/6, 3.55 μμ) συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,44% (στις 769 μονάδες) με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να σημειώνουν μικρές μεταβολές σε μέση (για το 2018) περιοχή τιμών σε αντίθεση με τον ΓΔ που σημειώνει την σημερινή μικρή μεταβολή του σε χαμηλή (για το 2018) περιοχή τιμών (αφού η σημερινή τιμή των 770 μονάδων βρίσκεται πιο κοντά στο χαμηλό έτους 2018 των 740 μονάδων παρά προς το υψηλό 2018 των 880 μονάδων).

Ο ΓΔ διαγράφει εδώ και 20 μέρες έναν τριγωνικό συμμετρικό σχηματισμό στο εύρος των 760-790 μονάδων του οποίου η διάσπαση πιθανόν να κρίνει την περαιτέρω πορεία του. Ανοδική διάσπαση της κορυφής των 790 μονάδων θα σημάνει πιθανό ανοδικό θέρος 2018 ενώ καθοδική διάσπαση του πυθμένα των 760 μονάδων πιθανόν να σημάνει ταλαιπωρία για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις γιατί δεν βλέπουμε να γίνεται καμία από τις δυο παραπάνω διασπάσεις, των 760 ή των 790 μονάδων, που θα σηματοδοτούσαν μεσοπρόθεσμες αγοραπωλησίες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 5 μετοχές, οι τρεις του ομίλου Βιοχάλκο ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ,. ΒΙΟ συν τις ΔΕΗ και ΓΕΚΤ πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

H μετοχή της ημέρας : η πιο εντυπωσιακή είναι η ΕΛΧΑ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο +7% με μεγάλους γι αυτήν όγκους, 90 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπώντας ανοδικά τοπική κορυφή – υψηλό 20 ημερών.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η άνοδος αρκετών υπερπωλημένων ή υπερδιορθωμένων μετοχών όπως των 5 αναφερθεισών συν των ΑΔΜΗΕ, ΙΝΤΚΑ ΕΤΕ, ΥΓΕΙΑ ΑΛΦΑ, ΜΠΕΛΑ και ΝΗΡ που όλες κερδίζουν πάνω από +1% και η παράλληλη πτώση των υπεραγορασμένων μετοχών όπως των ΚΡΙ, ΑΡΑΙΓ, ΦΡΛΚ που χάνουν λίγο χειρότερα του -1%. Γενικά δεν βλέπουμε καμία μετοχή που να δείχνει σήμερα έντονη τασικότητα δηλαδή που να σημειώνει αξιοπρόσεκτη άνοδο στα ψηλά της ή αξιοπρόσεκτη πτώση στα χαμηλά της. Δηλαδή η σημερινή συνεδρίαση είναι αδιάφορη για μεσοπρόθεσμους trend followers όπως είμαστε εμείς.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text