Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με νέα προσπάθεια, δυναμική αυτή τη φορά, ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 21/9/2018) να ανακτήσει τις 700 μονάδες

Με νέα προσπάθεια, δυναμική αυτή τη φορά, ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 21/9/2018) να ανακτήσει τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,80% (στις 693 μονάδες στις 4.15 μμ) και με μεγάλο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζει παρά 7 μονάδες ή 1% το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων το οποίο αν διασπάσει ανοδικά, τότε θα βελτιωθεί σημαντικά η ψυχολογία του ΧΑ.

Αιτία λέγεται ότι είναι η σημερινή αναβάθμιση της Πολωνίας στον δείκτη FTSE25 Russel από αναπτυσσόμενη χώρα σε αναπτυγμένη αφήνοντας χώρο στα κεφάλαια που επενδύονται σε αναπτυσσόμενες χώρες να κατευθυνθούν μερικώς και στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η σημερινή άνοδος του ΓΔ δεν είναι ικανή να μας αλλάξει την bearish προδιάθεσή μας. Προς τούτο θα πρέπει ο ΓΔ, όχι μόνον να διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή Μ των 690 μονάδων που κάνει σήμερα, αλλά θα πρέπει να δείξει πολύ μεγαλύτερη δύναμη ξεπερνώντας  το στρογγυλό επίπεδο των 700 μονάδων και επιπλέον τον μέσον άξονα των 710 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσής του των 742-688 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Μόνον τρεις μετοχές από τις 47 που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή ήπια καθοδικά ενώ από τις ανοδικές, οι 7 INLOT, TITK, ΠΕΙΡ, ΚΟΥΕΣ, ΓΕΚΤ, ΑΔΜΗΕ, ΜΟΗ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Με κριτήρια την ποσοστιαία μεταβολή και τους όγκους θεωρούμε σαν τις πιο εντυπωσιακές μετοχές σήμερα τις ΜΟΗ, ΚΟΥΕΣ και ΚΡΙ. Όμως, και οι τρεις έχουν φύγει πολύ προς τα πάνω και δεν τις θεωρούμε πλέον αγοράσιμες.

Περισσότερο μας ενδιαφέρουν οι μετοχές που τείνουν να διασπάσουν στον στροφέα τους – υψηλό διμήνου ή τον έχουν προσφάτως διασπάσει και δεν έχουν απομακρυνθεί πολύ από αυτόν. Τέτοιες μετοχές είναι αυτές τις μέρες οι, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΠΕ και ΜΥΤΙΛ.

Επίσης, προσέχουμε την ΕΧΑΕ που  θεωρούμε αντιπρόσωπο του ΓΔ.

Τέλος, προσέχουμε τις ΠΛΑΘ, ΑΛΦΑ και ΕΤΕ, που διακινούν σήμερα μεγάλους όγκους. Ειδικά οι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ, σχηματίζουν κλασσικές ακίδες πυθμένα αλλά τα θεμελιακά τους στοιχεία είναι άκρως ασαφή και αγορά αυτών των μετοχών αποτελεί επικίνδυνο στοίχημα παρά επένδυση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Ο κ. Δημόπουλος κατά τις επόμενες δυο εβδομάδες θα βρίσκεται σε διακοπές στο εξωτερικό από όπου θα στέλνει καθημερινά σύντομο σχόλιο, αλλά σε απρόβλεπτες ώρες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text