Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ οδεύει σήμερα (Παρ, 19/10/2018) προς νέα χαμηλά έτους κοντά στις 600 μονάδες

Ο ΓΔ οδεύει σήμερα (Παρ, 19/10/2018) προς νέα χαμηλά έτους κοντά στις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Η από 9μήνου καθοδική αγορά συνεχίζεται απρόσκοπτα και σήμερα με τον ΓΔ (-1,44%, στις 622 μονάδες, στις 3.55 μμ) να σημειώνει νέα χαμηλά έτους (σε τιμές κλεισίματος) με μέτριο τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Αιτία της σημερινής πτώσης είναι η σύγκρουση Ιταλίας – ΕΕ σχετικά με την «άφρονα» δημοσιονομική πολιτική της πρώτης με αποτέλεσμα την άνοδο του επιτοκίου ου Ομολόγου Ιταλικού Δημοσίου κοντά στο 4%, γεγονός που παρασύρει και το Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου κοντά στο 4,50%. Και όταν ανεβαίνουν τα επιτόκια, συνήθως πέφτουν τα χρηματιστήρια.

Η ψυχολογία του ΧΑ θα επιδεινωθεί εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα σε νέο χαμηλό κλείσιμο έτους κάτω των 625 μονάδων της περασμένης εβδομάδας με συνέπεια να είναι πιθανόν να δούμε στην συνέχεια και επίπεδα κάτω των 600 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Οι αγορές που κάναμε στην «αγοραστική αντεπίθεση» της περασμένης Πέμπτης αποβαίνει προς το παρόν ζημιογόνος. Οι ζημιογόνες αυτές θέσεις θα κλείσουν όχι στο νέο χαμηλό του ΓΔ, αλλά στην επόμενη καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα του ΓΔ, όπου κι αν εμφανισθεί αυτή, ψηλότερα ή χαμηλότερα από το επίπεδο αγοράς.

Μετοχές

Μόνον 4 εμπορεύσιμες μετοχές, οι ΕΛΛ, ΤΙΤΚ. ΠΛΑΙΣ και ΟΠΑΠ, κινούνται αυτή τη στιγμή θετικά ενώ από τις αρνητικές μετοχές, 10, οι ΑΒΑΞ, ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΒΙΟ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ, ΙΚΤΙΝ, ΛΑΜΔΑ, ΣΕΝΕΡ και ΕΥΑΠΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Παρά τα νέα χαμηλά του ΓΔ, δυο μετοχές εμφανίζουν σήμερα εξαιρετική παρουσία με μεγάλη άνοδο, λίγο πάνω από +3%, και με μεγάλους όγκους. Είναι οι ΤΙΤΚ, λόγω επικείμενης εισαγωγής της μετοχής στο Euronext, και ΕΛΛ, λόγω πολύ χαμηλής τιμής προς αναμενόμενο μέρισμα.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ χάνει αυτή τη στιγμή -2,80% καταπίπτοντας σε νέο χαμηλό έτους, αρκετά κάτω των 500 μονάδων καθώς η άνοδος των επιτοκίων κάνει αδύνατη για τις ελληνικές τράπεζες την ανεύρεση φτηνών δανείων από ΕΕ.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές, σε νέα χαμηλά έτους καταπίπτουν σήμερα  οι, ΕΛΧΑ, ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ (που σήμερα διέσπασε καθοδικά έγκυρη στήριξη) και ΑΒΑΞ, ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέο υψηλό έτους (φαινομενο καθοδικής τάσης που κατά τον 5ο κανόνα του Dow επεκτείνεται προς τα κάτω όσο δεν εμφανίζεται σχηματισμός αναστροφής).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text