Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ και πάλι χθες (Παρ, 16/11/2018) έκλεισε πτωτικός οδεύοντας προς το χαμηλό έτους των 620 μονάδων

Ο ΓΔ και πάλι χθες (Παρ, 16/11/2018) έκλεισε πτωτικός οδεύοντας προς το χαμηλό έτους των 620 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσοίωνη θεωρούμε την χθεσινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,78% (στις 625 μονάδες) και με μέτριο για την εποχή τζίρο (37 εκατ) διέσπασε καθοδικά τον μέσον άξονα των 632 μονάδων του 20ήμερου οριζόντιου καναλιού αναμονής των 620-644 μονάδων φανερώνοντας αδυναμία των αγοραστών και (λόγω βραχυχρόνιας καθοδικής ορμής) προδιάθεση για νέα χαμηλά έτους κάτω της στήριξης των 620 μονάδων, γεγονός που θα προκαλέσει πιθανή απότομη καθίζηση προς τις 600 μονάδες.

Η κατάσταση λοιπόν δυσκολεύει και μόνον η άμεση επάνοδος του ΓΔ πάνω από τον μέσον άξονα των 632 μονάδων θα μπορούσε να μειώσει τις ανησυχίες μας.

Στρατηγική για την Δευτέρα, 19/11/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από την έγκυρη στήριξη των 619 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε 40% πουλώντας τις πιο ασθενείς μετοχές του. Η περιορισμένη ένταση των πωλήσεών μας οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΓΔ μεσομακροχρονίως είναι ήδη υπερπωλημένος (-30% από το υψηλό Φεβρουαρίους 2018).

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν χθες τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 8 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΕΥΡΩΒ, ΑΤΤ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΙΚΤΙΝ, ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, το ΙΑΣΩ, που έκλεισε με μεγάλη άνοδο καλύτερη του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : κόντρα στο πτωτικό ρεύμα της εποχής, το ΙΑΣΩ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα πέτυχε μεγάλη άνοδο +4,73% με μεγάλο όγκο, 240 χιλ τεμαχίων κλείνοντας σε νέο υψηλό εξαμήνου. Υποπτευόμαστε «δημόσια πρόταση» (όπως έγινε πριν λίγες μέρες στο ΥΓΕΙΑ) σε τιμές πάνω από την τρέχουσα των 0,886 ευρώ.

Τα θύματα της χθεσινής πτώσης ήταν και πάλι οι τράπεζες με τον ΔΤΡ (-0,72%) καθώς και τις ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ, να κλείνουν σε νέα χαμηλά έτους. Οι τράπεζες αποτελούν έναν από τους βρόγχους της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι και η φορολογία, η γραφειοκρατία και ο διεθνής ανταγωνισμός.

Σε νέα χαμηλά έτους έκλεισαν εκτός από τις δυο αναφερθείσες τράπεζες, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΑΝΕΜΟΣ.

Τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων οι, ΑΒΑΞ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΤΙΤΚ, ΟΛΠ και ΛΑΜΔΑ.

Από την άλλη μεριά, τα καλύτερα (bullish) γραφήματα παρουσιάζουν οι, ΜΛΣ, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΘ, ΤΕΝΕΡΓ και ΙΑΣΩ. Είναι οι μετοχές που θα αγοράσουμε αν ο ΓΔ κάνει την έκπληξη και γυρίσει ανοδικά πάνω από τον αγοραστικό στροφέα των 644 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text