Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 18/3/19), πάλι με ήπιους ρυθμούς, το σχεδόν τρίμηνο ράλι της αγοράς

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 18/3/19), πάλι με ήπιους ρυθμούς, το σχεδόν τρίμηνο ράλι της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Θετική είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,50% (στις 725 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ούρια ανοδική τάση σε όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Η τάση του ΓΔ είναι καθαρά ανοδική με συνεχόμενο για τρίτη μέρα νέο υψηλό έτους και με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν bullish ενδείξεις χωρίς να έχουμε φτάσει σε υπεραγορασμένες καταστάσεις (πχ ο RSI(14) του ΓΔ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 75 και όχι στα 80 ή 85 που χαρακτηρίζουν τις υπεραγορασμένες φάσεις).

Όλα δείχνουν ότι, λόγω ορμής, θα δούμε σύντομα και τις 750 μονάδες, ενδεχόμενο το οποίο μπορεί να ανατραπεί μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα ισχυρή απότομη διόρθωση διασπώντας καθοδικά τον πυθμένα Α – Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 695 μονάδων, γεγονός που προς το παρόν δεν φαίνεται πιθανό.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο αφού η ανοδική τάση του ΓΔ εξακολουθεί να είναι ακμαία.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ δύο μετοχές, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το ΙΑΣΩ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν αξίζει σήμερα κάποια μετοχή τέτοιο τίτλο. Τον πλησιάζουν οι ΕΛΛΑΚΤ και ΙΑΣΩ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους, γύρω στο +3,50% με μεγάλους όγκους τείνοντας προς τα πρόσφατα υψηλά έτους.

Το σημερινό νέο υψηλό έτους από τον ΓΔ επιβεβαιώνεται από τα νέα υψηλά στον Δείκτη Τραπεζών (+0,80% στις 590 μονάδες) καθώς και στις κατιδίαν μετοχές, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΙΝΤΚΑ, ΕΕΕ, ΓΡΙΒ, ΜΛΣ, ΦΡΛΚ και ΕΧΑΕ, ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά έτους.

Ωστόσο, επειδή η γενική ανοδική τάση είναι αρκετά προχωρημένη και όλες σχεδόν οι μετοχές έχουν ήδη δώσει μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών από τασικούς δείκτες, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα follow up σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης εδραζόμενης σε 3-4 ισοϋψείς κορυφές. Τέτοια σήματα τείνουν να δώσουν οι, ΑΒΑΞ, ΙΑΣΩ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΙΣ , ΜΟΗ και ΚΡΙ. Με κριτήρια τον έντονα ανερχόμενο OBV και τα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου, εμείς θεωρούμε ότι χρήζει στενής παρακολούθησης η  ΜΠΕΛΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text