Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει και σήμερα (Παρ, 7/12/2018) τις προσπάθειές του ο ΓΔ να κρατηθεί πάνω από τις 650 μονάδες

Συνεχίζει και σήμερα (Παρ, 7/12/2018) τις προσπάθειές του ο ΓΔ να κρατηθεί πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,10%, στις 651 μονάδες, στις 4.00 μμ) μετά από 15νθήμερη ισχυρή ανοδική αντίδραση ύψους 67 μονάδων ή +11,20% από το χαμηλό έτους, αντί να διορθώσει βαθιά παρασυρόμενος από την καθοδική τάση των ξένων δεικτών, αυτός επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντοχή κρατώντας το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων αλλά και την στήριξη – πρώην αντίσταση των 644 μονάδων.

Θα αρχίσουμε να ανησυχούμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 644 μονάδες ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν διασπάσει και τον ΕΚΜΟ30 που σήμερα διέρχεται από τις 633 μονάδες και θα προχωρήσουμε σε επιπλέον πωλήσεις αν ο ΓΔ διασπάσει και τον μέσον άξονα των 625 μονάδων του ισχυρού ράλι του τέλους Νοεμβρίου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα θετικός, έστω και ελάχιστα, το ΤΧ λαμβάνοντας σήμα από το σύστημα του «στροφέα ανοδικού γυρίσματος» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 85), θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 77% σε 82%. Οι αγορές μας θα είναι διστακτικές διότι οι κύριοι ξένοι δείκτες βρίσκονται ακόμη σε καθοδική τάση.
Οι επόμενες αγορές μας θα γίνουν αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το αγκίστρι των 660 μονάδων ενώ, αντίθετα, αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα πτωτικός και διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30, τότε θα μειώσουμε θέσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΧ είναι trend following χαρτοφυλάκιο που αγοράζει στην άνοδο και πουλά στη κάθοδο.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι ίσες σε αριθμό με τις καθοδικές ενώ καμία δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% καθιστώντας  την σημερινή συνεδρίαση σαν συνεδρίαση αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα.

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ στο σημερινό κλείσιμο αν ο ΓΔ κλείσει θετικός. Με κριτήριο την διαγραμματική θέση (η μετοχή να πλησιάζει ή να διασπά ανοδικά μια έγκυρη αντίσταση), την ποσοστιαία άνοδο της τιμής (να είναι άνω του +1%) και τους όγκους (να είναι μεγαλύτεροι του μέσου όρου των τελευταίων 30 συνεδριάσεων), διακρίνουμε αυτή τη στιγμή την ΛΑΜΔΑ και εκ δευτέρου τις ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 3.00 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text