Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διακόπτει σήμερα, Τετ, 12/12/2018, την 10ήμερη διόρθωσή του και γυρίζει θετικός αποφεύγοντας να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30

Ο ΓΔ διακόπτει σήμερα, Τετ, 12/12/2018, την 10ήμερη διόρθωσή του και γυρίζει θετικός αποφεύγοντας να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Πολύ ικανοποιημένοι θα πρέπει να είναι σήμερα οι κατέχοντες μετοχές καθώς ο ΓΔ λίγο πριν (για μια μόνον μονάδα) χτυπήσει το stop loss που θέσαμε στην γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 634 μονάδων,  γυρνά σήμερα δυνατά θετικός +1,50% (στις 645 μονάδες, στις 3.00 μμ) επιβεβαιώνοντας την υφιστάμενη ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση. Εάν μάλιστα ανακτήσει το μισό της δεκαήμερης διόρθωσης ΝΜ (κοίτα γράφημα), κλείνοντας πάνω από τις 647 μονάδες, τότε θα είναι πιθανό να συνεχισθεί η ανοδική αντίδραση και να διασπασθεί ανοδικά το υψηλό διμήνου των 660 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεχόμενο σήματα αγορών από το σύστημα του «στροφέα ανοδικού γυρίσματος» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 96) θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 77% σε 80%. Αν κλείσει πάνω από τις 647μονάδες (+1,80%), τότε θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση ακόμα περισσότερο, στο 85%. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν στο νέο υψηλό εποχής πάνω από το αγκίστρι των 660 μονάδων.

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται πτωτικά ενώ από τις ανοδικές, 7 μετοχές, οι ΙΝΤΙΚΑ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ, ΕΛΧΑ και ΕΤΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους  άνω του +3%.

Μειονέκτημα της σημερινής συνεδρίασης, εκτός από την μεσομακροπρόθεσμη καθοδική τάση των ξένων, είναι οι μικροί τζίροι (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο). Από τις 9 μετοχές με τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου μέχρις στιγμής, μόνον η ΤΕΝΕΡΓ κινείται πτωτικά χωρίς όμως να διασπά καθοδικά την εμφανέστατη στήριξη των 6 ευρώ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ : Πρώτιστα την ΣΕΝΕΡ που διασπά ανοδικά την αντίσταση – στροφέα – υψηλό διμήνου των 1,22 ευρώ. Και δεύτερες επιλογές είναι η ΜΠΕΛΑ που πλησιάζει το αγκίστρι της και ο ΣΑΡ που σήμερα πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +4,20% με μεγάλο όγκο 77 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Αύριο δεν γνωρίζουμε ποια ώρα θα μεταδοθεί το σχόλιο.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text