Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αρνητικά ξεκίνησε σήμερα η νέα χρονιά 2019. Ο ΓΔ πλησιάζει και πάλι την στήριξη των 600 μονάδων

Αρνητικά ξεκίνησε σήμερα η νέα χρονιά 2019. Ο ΓΔ πλησιάζει και πάλι την στήριξη των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Με το αριστερό μπήκε ο καινούργιος χρηματιστηριακός χρόνος με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί στις 10.35 πμ στις 604 μονάδες (-1,40%), στη συνέχεια να κατασκευάζει μια εξάωρη στενή βάση, ±2 μονάδες από το άνοιγμα, και τώρα (4.35 μμ) να βρίσκεται στις 605 (-1,30) , μια μονάδα πάνω από το άνοιγμα. Ο τζίρος είναι πολύ μικρός (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που δείχνει αδιαφορία των επενδυτών και traders.

Το γράφημα του ΓΔ είναι απογοητευτικό καθώς ο εν λόγω δείκτης εδώ και ενάμιση μήνα δεν μπορεί να ξεμυτίσει από τις 600 μονάδες, και το τίναγμα +11% που έκανε στα τέλη Νοέμβρη 2018, και αυτό απέτυχε.

Είναι λοιπόν πιθανό να δούμε, λόγω εδραιωμένης καθοδικής τάσης, μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2019, βοηθούσης και την αρνητικής εποχικότητας και την καθοδικής τάσης των ξένων, τον ΓΔ κάτω των 600 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο εκ των οποίων 9 μετοχές, οι ΓΕΚΤ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΙΚΤΙΝ, ΟΛΘ, ΕΤΕ, ΕΥΑΠΣ, ΜΟΗ και ΑΡΑΙΓ, να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% ενώ μόνον μια ανοδική , το ΙΑΣΩ, σημειώνει άνοδο λίγο μεγαλύτερη του +3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων.

Πολλές μετοχές πλησιάζουν επικίνδυνα τέτοιες στηρίξεις όπως οι, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΑΤΤ, ΚΡΙ, ΛΑΜΔΑ, ΠΛΑΙΣ και ΚΟΥΕΣ, ενώ μόνον δύο, οι ΕΕΕ και ΣΕΝΕΡ, πλησιάζουν ανοδικά έγκυρες αντιστάσεις τους.

Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους εκτός μερικώς των ΙΑΣΩ και ΦΡΛΚ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά 12μήνου ενώ μόνον μια, το ΙΑΣΩ, σημειώνει αντίστοιχα νέα υψηλά.

Ο τραπεζικός δείκτης με μεγάλη πτώση -3,50% ελκύεται προς τα χαμηλά 12μήνου των 400 μονάδων (αυτή τη στιγμή στις 422 μονάδες).

H ΓΕΚΤΕΡΝΑ δεν μπορεί να συνεχίσει το limit up +17% της προχθεσινής συνεδρίασης σημειώνοντας σήμερα limit down -11% αλλά με πολύ μικρότερο όγκο.

Αύριο θα αναρτήσουμε τον απολογισμό 2018 του εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text