Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η σημερινή άνοδος αποφορτίζει τη -σχηματιζόμενη- αρνητική ψυχολογία

Η σημερινή άνοδος αποφορτίζει τη -σχηματιζόμενη- αρνητική ψυχολογία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξο κλίμα που είχε δημιουργηθεί κατά τις τελευταίες μέρες, θα αποτελούσε έκπληξη εάν ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε μια μεγαλύτερη αντίδραση. Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή συνεδρίαση. Η μικρή σημερινή άνοδος, κινήθηκε μέσα στη λογική της αναμενόμενης, αλλά και ενδεχομένως αβέβαιης ακόμη, ετυμηγορίας του οίκου DBRS.

Άλλωστε, όπως είχαμε αναφέρει και στις δύο προηγούμενες ημέρες, η όλη πτωτική κίνηση, δεν εδράζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά είτε σε εικασίες ότι μπορεί η ετυμηγορία να είναι αρνητική (να μην αξιολογηθεί η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα), είτε σε μια διάθεση ορισμένων, να κερδοσκοπήσουν την αβεβαιότητα αυτής της περιόδου.

 

Η σημερινή άνοδος είναι θετική. Αποφορτίζει την αρνητική ψυχολογία και αποδεικνύει ότι, δε συμβαίνει κάτι αρνητικό στο σημερινό περιβάλλον μας.

 

Δε γνωρίζουμε πώς θα μπορούσε να αντιδράσει αύριο η αγορά. Όμως, ούτε και έχει σημασία. Αν επαναληφθεί η πτωτική κίνηση, πάλι δε θα εδράζεται κάπου.

 

Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι, ένας μεσομακροχρόνιος επενδυτής, δε θα πρέπει να μειώσει τις θέσεις που κρατά τόσο καιρό.

 

Η απόσταση του Γενικού Δείκτη, από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, αυξήθηκε σήμερα σε 12,2%. Τα ποσοστά αυτής της περιοχής, παρέχουν μία ασφάλεια όσον αφορά σε ένα “σήμα εξόδου” (δηλαδή, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ένα τέτοιο σήμα), ενώ παράλληλα, δίνουν περιθώριο ανόδου στον Γενικό Δείκτη.

 

Η εκτίμησή μας είναι ότι, είτε αυτή την Παρασκευή, είτε την επόμενη, η χώρα θα βαθμολογηθεί θετικά και ότι, θα υπάρξει μία “ήπια” άνοδος, η οποία θα οδηγήσει, μάλλον με αργούς ρυθμούς και πάλι τον ΓΔ στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα (1345 μονάδες), ενώ στη συνέχεια, η άνοδος θα συνεχιστεί προς τις 1500 μονάδες, επίσης με αρκετά χαμηλούς ρυθμούς. Διατηρούμε την εκτίμηση ότι, το επίπεδο των 1500 μονάδων, θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου -υπό την διαρκή προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια ανατροπή στις διεθνείς αγορές.

 

Επαναλαμβάνουμε, το ζήτημα της επενδυτικής βαθμίδας, αξιολογείται (από εμάς) ως “δευτερεύον” γεγονός, το οποίο απλά μπορεί να ενισχύσει ή να εξασθενίσει μία υπάρχουσα τάση και όχι να την ανατρέψει. Η μεσομακροχρόνια τάση της αγοράς είναι ανοδική.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text