Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Απογοητευτική υπήρξε η σημερινή (21/9/2021) συνεδρίαση

Απογοητευτική υπήρξε η σημερινή (21/9/2021) συνεδρίαση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απογοητευτική υπήρξε σήμερα η αγορά της Αθήνας, αφού δε μπόρεσε να κερδίσει κάτι από τις χθεσινές, υψηλότατες, απώλειές της. Η αξία των συναλλαγών (€ 78,5 εκατομμύρια), ίσως φαίνεται ως υψηλή, όμως, το μεγαλύτερο μέρος της έγινε κατά το διάστημα που ο ΓΔ ήταν αρνητικός -και μάλιστα, ήταν ο τζίρος που έσπρωξε το δείκτη προς τα κάτω.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει είναι ότι ο ΓΔ ήταν θετικός και δε μείωσε περισσότερο την απόστασή του από την καμπύλη του ΚΜΟ-200.

Κατά την άποψή μου, έχει μεγάλη σημασία να μην υπάρξει σήμα πώλησης, επειδή, αν υπάρξει, είναι πολύ πιθανό να είναι αποτυχημένο, κάτι που θα μας προκαλέσει μία απώλεια μεταξύ του 2% έως 4%, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού εκτιμούμε ότι η αγορά, μεσοπρόθεσμα θα κινηθεί ανοδικά.

 

Βεβαίως, η σημασία της σημερινής συνεδρίασης δεν είναι το τί συμβαίνει στην Αθήνα, αλλά στην αγορά των ΗΠΑ. Χθες, δύο ώρες πριν από το κλείσιμο της Νέας Υόρκης, οι αμερικανικοί δείκτες “μάζεψαν” ένα μέρος των μεγάλων τους απωλειών και άμβλυναν τις εντυπώσεις. Παράλληλα, η σημερινή εξέλιξή τους, δεν είναι ενθουσιώδης, αλλά τουλάχιστον είναι θετική. Ελπίζουμε να παραμείνει θετική μέχρι το τέλος.

 

Η άποψή μας είναι ότι, το μεγάλο πρόβλημα των αγορών δεν είναι η πιθανή χρεοκοπία της κινεζικής Evergrande, αλλά το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης και των επιτοκίων, το οποίο συζητείται σήμερα και αύριο στην “επιτροπή ανοικτής αγοράς” της FED. Συνεπώς, η κρίσιμη συνεδρίαση είναι η αυριανή. Αν οι αγορές ξεπεράσουν και αυτή τη σκόπελο, εκτιμούμε ότι δε θα έχουν κάτι άλλο να φοβηθούν για το -πάντα κρίσιμο- δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.

 

Συμπερασματικά, το κυρίως ζητούμενο αυτών των ημερών, είναι να τις ξεπεράσουμε χωρίς μεγάλες απώλειες. Είναι πολύ πιθανό να το πετύχουμε.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text